Seçim gecesi kesintinin nedeni kedi değilmiş

Güncelleme Tarihi:

Seçim gecesi kesintinin nedeni kedi değilmiş
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2014 11:58

Enerji Bakanı Taner Yıldız, yerel seçimlerin yapıldığı 30 Mart'ta yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili ''Espri yapmıyorum trafoya kedi girdi. Bu ilk kez yaşanmadı. Bunu seçime bağlamak yanlış'' demiş ve arkasından sosyal medyada 'kedidir kedi' fırtınası esmişti. Bakan Yıldız 'kedi' dese de seçim gecesi elektrik kesintilerinin nedeninin "kedi değil" "kötü hava şartları" olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Seçim gecesi kesintinin nedeni kedi değilmiş
30 Mart yerel seçimlerinin oy sayım işlemleri sürerken, Türkiye'nin pekçok kesiminde yaşanan elektrik kesintileri tepki çekmiş, usulsüzlük iddiaları gündeme gelmişti.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, iddialar üzerinde Türkiye'de çok tartışılan bir açıklama yapmış ve "trafoya kedi girdi" demişti.

Seçim gecesi kesintinin nedeni kedi değilmiş
'Espri yapmıyorum trafoya kedi girdi'

Ancak Yıldız'ın bağlı olduğu bakanlık, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun yazılı soru önergesine verdiği yanıtta kediden hiç bahsetmedi.

Sosyal medyada 'kedidir kedi' fırtınası esti, bu caps'ler paylaşıldı

Yanıtta, "elektrik kesintilerinin nedeni olumsuz hava şartları" denildi.

Tanrıkulu'nun önergesine verilen yazılı yanıt şöyle:
"Ülkemiz elektrik sisteminde 1.1 milyon kilometre elektrik iletim ve dağıtım hattı, 14 milyon adet elektrik direği, 182 bin adet elektrik trafosu bulunmakta ve 35 milyon aboneye elektrik hizmeti ulaştırılmaktadır.
Bilindiği gibi olumsuz hava koşulları söz konusu olduğunda atmosfere açık bir sistem olan elektrik iletimi sadece ülkemizde değil tüm dünyada olumsuz yönde etkilenmektedir. Dolayısı ile olumsuz hava koşullan nedeniyle meydana gelen arızalar seçim gününe has bir durum değildir.
Seçim günü ortaya çıkabilecek her türlü sorunun en kısa sürede giderilebilmesini teminen elektrik dağıtım şirketlerinde tüm izinler kaldırılmış, 8000 personel ile 48 saat kesintisiz hizmet verilmiştir. Oluşan arızalara anında müdahaleler yapılmış ve arızalar en kısa sürede giderilmiştir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!