Seçim bugün yapılsa DTP katılamayacak

Güncelleme Tarihi:

Seçim bugün yapılsa DTP katılamayacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2006 00:00

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Ocak ayı itibariyle seçime katılabilecek partileri belirledi. YSK, koşulları taşıyan partilerin sayısını 19 olarak belirlerken, DEP’lilerin yeni partisi Demokratik Toplum Partisi (DTP), gerekli koşulları yerine getirmediği gerekçesiyle seçime katılamayacak.

YSK, Ocak ayının son haftasında kurulacak ve iki yıl süreyle görev yapacak il ve ilçe seçim kurullarında temsilci bulundurabilecek ve kurulların oluşumunda üye istenecek partileri belirlemek için 7 Ocak tarihinde bir karar aldı. YSK, bu kararıyla 7 Ocak itibariyle yapılacak bir seçime katılabilecek ve katılamayacak partileri de belirledi.

YSK’nın kararına göre hemen bir seçim olması halinde TBMM’de grup kurma veya il ve ilçelerin yarısında teşkilatlanma koşullarını yerine getirmedikleri için seçim dışı tutulacak partiler arasında DEP’lilerin öncülüğünde kurulan DTP de bulunuyor. DTP, Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk’un eşbaşkanlığında kurulurken, DEHAP feshedildiğinden ve DTP’ye yakın çevrelerce kurulan Özgür Türkiye Partisi (ÖTP), Yaşar Nuri Öztürk’ün Halkın Yükselişi Partisi (HYP), Sadettin Tantan’ın Yurt Partisi (YP) ile Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) de seçimlere katılamayacak.

19’U SEÇİME GİREBİLİYOR

AKP, CHP, ANAP, DYP, MHP, DSP, Saadet Partisi, Genç Parti, BBP, SHP,

Hür Parti,
İP, TKP, Hak-Par, Emek Partisi, BTP, ATP, LDP, Millet Partisi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!