Seagate'den, 1 milyarıncı sabit disk

Güncelleme Tarihi:

Seagateden, 1 milyarıncı sabit disk
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2008 11:31

Seagate'in, 1 milyarıncı sabit diskini üretip, sevk eden ilk şirket olduğu, bir sonraki 1 milyarı ise 5 yıl içinde sevk etmeyi hedeflediği duyuruldu.

Seagate'den yapılan açıklamada, bu rakam sadece boyut olarak şaşırtmakla kalmadığı, evde, elde, ofiste, arabada ve diğer alanlarda yaratılmış dijital içerik miktarının büyüklüğünü de simgelediğine dikkat çekilerek, Seagate'in piyasaya sunduğu 1 milyar sabit diskin, 158 milyar saat dijital video veya 1.2 trilyon saat müzik depolamayı sağlayan yaklaşık 79 milyon terabayta (TB) denk geldiği vurgulandı.

Seagate'in sabit diskleriyle depolama çözümlerinin, insanların daha fazla dijital içerik yaratmalarını, paylaşmalarını, kullanmalarını ve saklamalarını sağladığına işaret edilen açıklamada, günümüz dijital dünyasında depolama çözümlerinin oynadığı merkezi rol göz önüne alındığında, Seagate'in, 1 milyar eşiğine gelmek için 29 yıl geçmesine rağmen gelecek 1 milyarıncı diski 5 yıldan daha kısa bir sürede sevk etmeyi öngördüğü kaydedildi.

Seagate'in 1979 yılındaki ilk ürünü olan ST506 sabit diski, bir MP3 şarkısına denk gelen 5 MB veri depolayabiliyordu. Bu disk yaklaşık 2,2 kg ağırlığında ve MB başına 300 dolarlık maliyeti ile toplam 1500 dolar değerindeydi. Bugün, tipik bir Seagate sabit diski, aralıksız 32 gün boyunca yüksek çözünürlükte video kaydetme kapasitesine sahip.

Seagate Üst Yöneticisi (CEO) Bill Watkins, yaptığı değerlendirmede, şirketin dünya genelindeki 55,000 çalışanı tarafından her gün yazılmaya devam eden etkileyici, renkli ve önemli bir tarihe sahip olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
“Al Shugart, şirketi bir avuç insan eşliğinde 1979 yılında küçük bir bakkal dükkanında kurdu ve ilk bilgisayarların doğuşuna katkıda bulundu. Bugün, dijital içerik devriminin merkezinde bulunuyoruz. Bu nedenle, bu önemli kilometre taşına ulaşmak; bizlerin ve bizden öncekilerin başarılarını yansıtmak ve şirket olarak gelecekte gerçekleştirebileceğimiz büyük işleri görebilmek adına büyük bir fırsat yaratıyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!