SBS’nin süperleri

Güncelleme Tarihi:

SBS’nin süperleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2012 00:00

Seviye Belirleme Sınavı sonuçları açıklandı. Satranç yüzünden okuluna 4 ay gidemeyip son bir ay sınava çalışabilen Nezihe Ezgi Menzi, 507.424 puanla Türkiye birincisi oldu. İkincilerden en göze çarpan ise, son üç yılda her sınavdan 500 tam puan alan, gözleri yüzde 92 görmeyen Dolunay Kocabağ’dı...

Haberin Devamı

BU yıl 1 milyon 75 bin 533 adayın girdiği Seviye Belirleme Sınavı sonuçları açıklandı. İlk 10’a giren 35 öğrenciden 8’inin devlet okulu mezunu olduğu sınavda, TED Mersin Özel İlköğretim Okulu’ndan Nezihe Ezgi Menzi (14) 507.424 puanla Türkiye birincisi oldu. Menzi’nin bu başarısında, geçen yıl satrançta Avrupa 2’ncisi olması nedeniyle aldığı ek puanın da katkısı oldu.

18 ikinci, bir üçüncü

Bu yıl ikinci olmayı başaran 18 öğrenci arasında en çok ilgi çeken isimlerden biri de, yüzde 8 görebilen Dolunay Kocabağ’dı. Doğuştan yüzde 92 görme kaybı olan, bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı’nın tanıdığı yardımcı öğretmen ve yarım saatlik ek süre imkânını da reddeden Dolunay, çalışma disipliniyle azmin zaferinin örneği oldu. 2012 SBS’de tüm soruları doğru yapan öğrenci sayısı 677 iken, sınıf puanı 500 olan öğrenci sayısı 449 olarak belirlendi. 2012 OYP’ye göre bir birincİ, 18 ikinci, bir de üçüncü oldu. Üç yıl boyunca tüm soruları doğru yapan öğrenci sayısı 21, sınıf puanı 500 olan öğrenci sayısı ise 18 olarak tespit edildi.

Haberin Devamı

Kopyadan 468 iptal

Adaylar sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinden öğrenebilecek. Sınava ilişkin sayısal bilgilere bakıldığında, sınava 1 milyon 98 bin 285 aday başvuruda bulundu. Sınava giren aday sayısı ise 1 milyon 75 bin bin 533 olarak belirlendi. 17 adayın ise sınavı iptal edildi. İkili kopyadan iptal edilen test sayısı 468 oldu, yine ikili kopyadan bazı testleri iptal edilen aday sayısı ise 403 olarak tespit edildi.

Tercih tarihi 1-8 Ağustos

- OYP’si 196 ve üstü olan tüm öğrenciler yerleştirmeye katılabilecek.
- Yerleştirme tercihleri 01-08 Ağustos 2012 tarihleri arasında yapılacak.
- Yerleştirme işlemleri için öğrenciler en fazla 10 (on) tercih yapabilecekler.
- Veliler, tercihleri http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerindeki okulların kodlarına göre bireysel olarak yapacaklar.
- Elektronik ortamda tercih yapamayan veliler, e-kılavuzda yer alan “Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formu”nu doldurup imzalayarak okul müdürlüğüne teslim edecekler. Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik olarak onaylanacak.
- Tercihlerle ilgili her türlü düzeltme elektronik onaylamadan önce yapılacak. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacak, aksi takdirde öğrenci tercih yapmamış sayılacak.
- Yerleştirme sonuçları 24 Ağustos 2012 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr adreslerinde ilân edilecek. Öğrenci, 27–31 Ağustos 2012 tarihleri arasında saat 17.00’ye kadar asil olarak yerleştirildiği okula giderek kaydını yaptırabilecek.

Haberin Devamı

‘Başarımın sırrı satranç’

TED Mersin Özel İlköğretim Okulu’ndan Nezihe Ezgi Menzi, başarısının sırrının satrançta gizli olduğunu söyledi. Zamanının büyük bölümünü satranca ayırdığını söyleyen, turnuvalar nedeniyle 4 ay okuluna gidemediğini, SBS için de sınav tarihine bir ay kala hazırlanmaya başladığını belirten Ezgi, “Bir ayı ele alacak olursak 90 saat ancak ders çalıştım” dedi. SBS Türkiye birincisi olduğunu da, 2012 Türkiye İş Bankası Ligi müsabakalarına katılmak için geldiği Konya’da, otel odasında öğrenen Ezgi’nin hedefi, Amerikan Robert Lisesi’ne girmek.

İŞTE İLK 5’E GİREN 22 ÖĞRENCİ

- Birinci (507.424 puan): Nezihe Ezgi Menzi
- İkinciler (500’er tam puan): Rozerin Akkuş (İstanbul), Yiğit Atay (İzmir), Ahmet Atıl Aygün (Sakarya), İçten Bozkurt (Antalya), Kartal Kaan Bozdoğan (Adana), Tolga Ferdi Çalışır (İstanbul), Muhammet Yusuf Efe (Mersin), Deniz Enfiyeci (İstanbul), Hasan Karakelle (Isparta), Ali Umut Kılıç (İstanbul), Rabia Maşaoğlu (Ankara), Mehmet Ali Özdemir (İstanbul), Merve Özkılıç (İstanbul), Berke Saat (İzmir), İbrahim Emre Sağlam (İstanbul), Hakan Taş (İstanbul), Cem Ünüvar (Çanakkale).
- Üçüncü (499.995 puan): İrem Akçal (Ankara).
- Dördüncü (499.914 puan): Mert Gökduman (Kayseri)
- Beşinci (499.654 puan): Büşra Abdulkadiroğlu (Gaziantep).

Haberin Devamı

‘Çok para kazanmam lazım’

SSB’de, 6. 7 ve 8. sınıfta girdiği her sınavdan 500 tam puan alan Dolunay Kocabağ, Türkiye ikincisi oldu. Doğuştan yüzde 92 görme kaybı olan, keman ve piyano çalan Dolunay, özel çalışma programı ve inanılmaz azmi ile başarıyı yakaladı. Dolunay, Galatasaray Lisesi’nden yana tercihte bulunmak istediğini söyledi ve ekledi: “Meslek tercihim şimdilik yok ama, mutlaka çok para kazanacağım bir işte çalışmalıyım. Çünkü, işe gidip gelebilmek için bir arabaya ve onu kullanacak özel şoföre ihtiyacım var. O yüzden çok para kazanmam şart.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!