Sayısal kamerada bu yılın en iyileri

Güncelleme Tarihi:

Sayısal kamerada bu yılın en iyileri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2005 00:00

Fotoyaşam editörümüz Ersan Atakan 2005’in en iyi sayısal fotoğraf ve video kamera modellerini seçti

Sayısal SLR
/images/100/0x0/55ea7d1df018fbb8f8834608


Canon EOS 350D

Giriş seviyesindeki sayısal SLR modelleri arasında Canon EOS 350D, zamanın en çok satan ve adeta sayısal bir devrim başlatan efsanevi EOS 300D’nin geliştirilmiş bir versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Daha iyi sonuçlar için daha hızlı işlemcisi, 8 megapiksel sensörü, daha hafif ve dayanıklı yapısı, hassas optik özellikleri, geliştirilmiş flaşı, mükemmel kalitedeki görüntü sonuçlarıyla devrimleri sürdürecek bir model. Fiyat aralığında, kompakt sayısal kullanıcıları bir üst seviye için baştan çıkartıyor.

En yenilikçe kompakt

Kodak EasyShare-One

Dünyanın ilk Wi-Fi özellikli tüketici sayısal fotoğraf makinesi. Tam 7.6 cm’lik dönen dokunmatik ekranı size farklı paylaşım ve çekim imkanı ve kolaylıkları sağlıyor, üstelik ekran kalemiyle dokunarak kolayca albümler düzenleyebiliyorsunuz. 256 MB dahili hafızası, 4 megapiksel çözünürlüğü, Kodak renk bilimi yongasıyla bir çok üstün özelliği bir arada sunuyor. Wi-Fi özelliği sayesinde kablosuz fotoğrafçılığın getirdiği özgürlükle, hız ve kolaylıkta sınır tanımıyorsunuz.

Ultra kompakt

Sony Cyber-shot T7

Haziran ayında test etme imkanı bulduğum bu model, ultra kompakt sınıfta gerçekten ayrı bir yere sahip. Boyutlarıyla teknolojik özellikleri arasındaki ters orantı şaşırtıcı düzeyde. 5.1 mega piksel çözünürlüğü, 3x optik yakınlaştırması, 1 santimetreye kadar makro çekim imkanı, kaliteli işlemcisi, 6.4 santimlik üstün ekranı, basit ve rahat kullanım özellikleri bu ufaklığı bir teknoloji devi haline getirmiş. Üstelik tasarımı da cabası.

Bas ve çek

Fujifilm FinePix F10

Açılma ve işlemlerde gerçek hızlılık, 6.3 megapiksel çözünürlüğü, büyük 6.4 santimlik likit kristal ekranı, kullanıcı dostu özellikleri, yüksek seviyede tatmin edici gelişmiş işlemcisi, enerji kullanımında tasarruflu sonuçları, 3x optik yakınlaştırması ve diğer özellikleri Fujifilm FinePix F10’u, kategorisinde paranızın karşılığını veren seçkin bir model yapıyor.

Tele objektifliler

Panasonic Lumix DMC-FZ30

Tam 12x optik zum! 12x optik zum istenirse 5 megapiksel için 15.3’e; 3 megapiksel için ise 19.1’e kadar arttırılabiliyor. Aslında bu modeli en iyi yapan sadece üstün zum özelliği değil; ürün amatörler için profesyonel çözümler de sunuyor. Bu sene denediğim modeller içinde beni en çok etkileyen teknolojilerden biri de, Panasonic’in gerçek manada bulanık fotoğraflara son diyen OIS (Optical Image Stabiliser-Optik Görüntü Sabitleyici) sistemiydi. 8 megapiksellik çözünürlüğü ve Leica lensi, bu modeli rakipleri arasında öne çıkaran bir başka ayrıcalık.

2005’in Çarpıcı Modelleri

NIkon CoolpIx S4

Ayar-lanabilir objektif özelliğini, göz alıcı tasarımıyla birleştiren bir model. Başlangıç seviyesine hitap ediyor gözükse de önemli teknolojik özellikleriyle aslında çok daha geniş bir kitleyi tatmin edecek düzeyde. Böylesine ufak bir modelin tam 10x optik yakınlaştırma sunması da onu sınıfında gerçekten farklı kılıyor.

Sanyo VPC-C5

İnanılmaz sevimlilikteki bu video kamerayı fotoğraf da çektiği için listeye aldım. Her iki görevi de boyutlarına göre başarıyla yerine getiren bu küçük canavarla, amatör kulanıcılar bir taşla iki kuş vurmaya hazırlansınlar. DVD kalitesinde MPEG-4 kayıt, 5 megapiksel fotoğraf çekebilme, 5x optik yakınlaştırma gibi teknik özelliklere sahip bu model batarya dahil sadece 164 gram ağırlığında.

CasIo ExIlIm EX-P505

SLR görüntüsündeki bu model esas görevi olan fotoğraf çekme yanında, kaliteli video çekim hizmeti de veriyor. 5 megapiksel çözünürlükte fotoğraf çekimi, 640x480 ebadında saniyede 30 kare sayısal video çekimi yapabilmesi, size 2 ayrı çekim dünyasını en kaliteli şekilde sunuyor. Döndürülebilir ekranı da hareket özgürlüğü sağlıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!