Sayın Baykal da böyle liste yapmazdı

Güncelleme Tarihi:

Sayın Baykal da böyle liste yapmazdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2011 00:00

Eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav, yeni Parti Meclisi üyelerinin, parti söylemini değiştirdiği yönündeki eleştirilere, “Listede insanlarla uğraşmak, hedef çizmek istemiyorum. Ağaçlara değil ormana bakıyorum” diyerek yanıt verdi.

CHP Mamak İlçe Örgütü’nün düzenlediği aşure etkinliğine katılan Sav, kurultayda yaptığı “Ben olsam böyle bir liste yapmam” açıklaması anımsatıldığında, şunları söyledi: “Kemal Beyin dışında hangi siyasi adam olsa o sözü söyler. Bundan bir anlam aramaya gerek yok. Her siyasi adamın kendine göre tarzı vardır. Sayın Baykal da böyle bir liste yapmazdı. Başkası başkan olsa o da yapmazdı. Bu söz listeye girenleri küçültmek anlamına gelmiyor. Belki benim yapacağım listenin daha az albenisi olacaktı. Bana mahsus bir şey o. Benim listemin Kemal Bey’inkiyle örtüşmesini bekleyemeyiz.”

Tartışma aile içi düzen

Sav, “Parti içi kavgalar bitti mi” sorusunu ise şöyle yanıtladı: “Kavga yoktu zaten. Medya kavga var gibi gösterdi. Benim demeçlerimde hep partinin dışa dönük başarısının altı çizilmiştir. Dışarıdan bakıldığında tartışma gibi algılanan şeylerin aile içindeki düzen olduğunu düşünmekteyim. Bu düzen doğrultusunda herkes üzerine düşeni yapar, parti içi demokrasi işletilirse başarıya ulaşmamak için bir neden görmüyorum.”

Tamaylıgil hakkıyla yapar

Sav, halefi Bihlun Tamaylıgil hakkında da şunları kaydetti: “CHP’de ikinci kez bir hanım arkadaşımız genel sekreter oldu. Tamaylıgil, 2002’den beri parlamenterdir, deneyimli bir siyasetçidir. Hem yerel yöneticileri, hem de örgüt yöneticilerini tanıyan bir insanın genel sekreterlik görevine getirilmesini önemsiyorum. Bunun deneyimli bir hanımefendi arkadaşımız olması işin önemini biraz daha artırıyor. Hanımların gösterdiği dikkat ve hassasiyet içinde görevini hakkıyla yerine getireceğini düşünüyorum. CHP’de önümüzdeki dönemde hep beraber çalışıp partiyi başarıya ulaştıracağız.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!