Sayan kardeşlerin kavgası kanlı bitti

Güncelleme Tarihi:

Sayan kardeşlerin kavgası kanlı bitti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

Seda Sayan'ın küçük kardeşi Sedat, zorla para isteyen ağabeyi Şahin'i, ‘‘Bana bıçak fırlattı, ben de vurdum’’ diyerek başından ağır yaraladı. Sedat gözaltına alınırken, perişan olan Seda Sayan da ifade için karakola götürüldü.

Şarkıcı Seda Sayan'ın (Aysel Gürsaçar) kardeşleri Sedat Sayan (Gürsaçar) ve Şahin Gürsaçar arasında çıkan kavga kanlı bitti. Sedat Sayan ağabeyi Şahin Gürsaçar'ı, tabancayla vururak ağır yaraladı. Seda Sayan'ın Etiler'deki evinde meydana gelen olaydan sonra polise teslim olan Sedat Sayan, ‘‘Benden tehditle para istiyordu, vurdum’’ dedi.

Olayı duyunca evine koşan Seda Sayan, perişan oldu. Sayan da ifadesine başvurulmak üzere karakola götürüldü.

İşsiz olduğu öğrenilen Şahin Gürsaçar, dün sabaha karşı imam nikahlı eşi Hülya Telsoy'la, Sedat Sayan'ın da kız arkadaşıyla birlikte bulunduğu Etiler Tepecik Yolu, Çiğdem Apartmanı 8 Numara'daki Seda Sayan'ın evine gitti.

9 BIÇAKLI KARDEŞ

Saat 03.30'da, Sedat Sayan ile Şahin Gürsaçar'ın tartışması kavgaya dönüştü. Sedat Sayan, kavga sırasında kendisine bıçak çektiğini ileri sürdüğü ağabeyi Şahin Gürsaçar'ın kafasına, ruhsatlı tabancasıyla iki el ateş etti. Kanlar içinde yere yığılan Gürsaçar, ambulansla Amerikan Hastanesi'ne kaldırıldı. Gürsaçar'ın üzerinden 9 bıçak çıktığı bildirildi. Sedat Sayan ise Etiler Karakolu'na giderek, polise teslim oldu.

Amerikan Hastanesi yetkilileri, saat 04.45'te hastaneye getirilen Gürsaçar'ın 'yaşamı tehdit edici koşulları'nın devam ettiğini ve şuurunun kapalı bulunduğunu bildirdiler.

HER AY TAHSİLAT

Sorguya alınan Sedat Sayan, ağır yaraladığı ağabeyi Şahin Gürsaçar'ın, kendisini telefonla sürekli tehdit ederek para istediğini öne sürdü, ‘‘Her ay başında gelir, ablamdan ve benden 600 milyon lira alırdı. Bu ay parayı erken istedi. Olmadığını söyleyince ağıza alınmayacak hakaretlerde bulundu. Bu gece yine aradı ve küfürler savurdu. Ben de 'Gel ne yapacaksan yap' dedim. Bir süre sonra eşiyle birlikte geldi. Tehditvari konuşmalara devam edince tartıştık. Bana bıçak fırlattı. Kendimi korumak için silahımı çekip ateşledim’’ dedi.

Seda yıkıldı

Seda Sayan, olayı duyar duymaz Etiler'deki eve geldi. Perişan olduğu gözlenen Seda Sayan daha sonra ifadesi alınmak üzere Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma Bürosu'na götürüldü.

Olay sırasında Seda Sayan'ın da evde olduğu iddia edildi, ancak polis, Sayan'ın eve sonradan geldiğini bildirdi.

Sürekli başı belada

Şahin Gürsaçar, Aksaray, Yenikapı'da işlettiği çay bahçesinde ortağını tabanca ile yaraladığı gerekçesiyle tutuklanıp Bayrampaşa Cezaevi'ne konmuştu. Burada 31 Mart 1998 günü, Alaattin Çakıcı'nın adamları tarafından, bacağından vuruldu. Çakıcı'nın adamları Fatih Bayata, Adnan Çiçek, Mehmet Kurt, Ali Gürsel ve Ersin Topal'ın, Gürsaçar'ı, Seda Sayan'ı kastederek, ‘‘Kardeşin gecede milyarlar kazanıyor. Bize ayda 5 bin dolar vereceksin. Aksi takdirde seni korumamız güçleşir’’ şeklindeki tehditlerine kulak asmadığı ve kendilerine haraç vermediği gerekçesiyle vurdukları iddia edildi. Çakıcı'nın adamlarının koğuş baskını sırasında Gürsaçar'ı korumaya çalışan Mehmet İşcan isimli mahkum da kurşunlara hedef olarak ölmüştü. Olayda, Fatih Bayata ile İşcan'ın koruması Sıddık Gürbüz de hafif yaralanmıştı.

Cezaevinden çıktıktan sonra Gürsaçar, geçtiğimiz yıl eski işyerini satın alan ünlü Develi Kebapçısı'nın sahibi Arif Develiler'i, kendisine 100 bin dolar vermediği için yaraladığı ve tehditle para istediği iddiasıyla tekrar cezaevine girdi. Gürsaçar, Develiler'in, 22 Nisan'da yapılan duruşmada şikayetinden vazgeçmesi üzerine tahliye edildi, 13 Mayıs'taki duruşmada ise bu suçtan beraat etti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!