Savunma için beslenen üç pitbull çocuklara saldırdı

Güncelleme Tarihi:

Savunma için beslenen üç pitbull çocuklara saldırdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2008 00:00

İzmir’in Güzelbahçe İlçesi’nde üç travesti tarafından evlerini korumak için beslenen üç pitbull sokakta oynayan çocuklara saldırdı ve bir sokak köpeğini parçalayarak öldürdü.

Mahalle sakinleri, pitbull sahiplerinden şikáyetçi oldu. Pitbull sahipleri ise köpekleri evlerine yapılabilecek bir saldırıdan korktukları için beslediklerini söylediler.

İZMİR’in Güzelbahçe İlçesi 742 Sokak’ta önceki akşam pitbull’lar bir köpeği parçaladı. E.Ö., A.E. ve D.G. isimli üç travesti tarafından savunma amaçlı olarak beslenen üç pitbull, sokakta oyun oynayan 20’ye yakın çocuğa saldırdı. Evlerine kaçışan çocuklardan biri, köpeklerle başbaşa kaldı. Bu sırada saldırgan köpekler, çocuğu korumak isteyen ve dört yavrusu bulunan ’Arap’ isimli sokak köpeğini parçaladı.

Son 1.5 yılda polise 30’un üzerinde şikáyet dilekçesi veren ve çocuklarını bu yüzden artık sokağa bırakamaz hale geldiklerini belirten mahalle sakinlerinden Şinasi Çayırpınar, Lütfi Çalışkan ve avukat Yasemin İnceoğlu, soluğu karakolda aldı.

Şinasi Çayırpınar, "Gözlerimizin önünde anne köpeği parçaladılar. Eğer o köpek olmasaydı, çocuğa saldıracaklardı. Allah’tan o köpek vardı. Şimdi de onun yavruları öksüz kaldı. Köpeği parçalayan üç pitbull’la ilgili olarak yaptığımız şikáyetlerden sadece ’hayvana kötü muamele etmek’ kısmı kabul edildi. İlla gözümüzün önünde çocuklarımız da parçalansın mı" dedi.

Avukat Yasemin İnceoğlu ise şunları söyledi: "Küçük çocukların gözleri önünde köpeği kısa sürede paramparça ettiler. Eğer köpek olmasaydı şimdi o çocuk da ölmüş olabilirdi. Yetkililer bir an önce bu konuda tedbir alsın. Ne gerekiyorsa yapacağım. Yetkililere ulaşıp, köpeklerin o evden alınmasını isteyeceğim. Biz çocuklarımızı sokakta bulmadık."

Üç pitbull cinsi köpeğin sahibi olan E.Ö., A.E. ve D.G. ise kendilerine karşı yapılacak bir saldırı olasılığına karşı ve evlerini korumak için pitbull cinsi köpek beslediklerini söylediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!