Savunma Bakanı Tantavi olacak

Güncelleme Tarihi:

Savunma Bakanı Tantavi olacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2012 15:18

Mısır Başbakanı Hişam Kandil, kabinesini belirledi. Tantavi savunma bakanı olurken, seçimlerde en çok oyu alan ikinci parti olduğu halde kabinede sadece bir bakanı bulunan Nur partisi, hükümetten çekilme kararı aldı.

Haberin Devamı

Müslüman Kardeşler'in liderlik ettiği ilk yönetim olma özelliği taşıyan kabinede Savunma Bakanı ise Hüseyin Tantavi olarak belirlendi.

Mareşal Tantav, Hüsnü Mübarek döneminde savunma bakanıydı ve Mübarek’in devrilmesinin ardından ülkeyi yöneten Yüksek Askeri Konsey’in başkanı olarak görev yapmıştı.

Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr ve Maliye Bakanı Mümtaz el-Said ise koltuğunu koruyan bakanlar arasında yer alıyor.

Kültür bakanlığı için önerilen Gazeteci-Yazar Faruk Cüveyde'de dün akşam saatlerinde kendisine verilen görevi kabul edemeyeceğini açıkladı.

İKİNCİ PARTİ HÜKÜMETTEN ÇEKİLİYOR

Mısır'da Selefi eğilimli Nur Partisi, yeni kabinede partiden yalnızca bir milletvekilinin görevlendirilmesine tepki olarak hükümetten çekilme kararı aldı.

Nur Partisi'nin resmi internet sayfasında yayımlanan açıklamada, hükümetten çekilme kararının yeni başbakan Hişam Kandil'in, partiden kabine için yalnıza bir milletvekilini görevlendirmesine tepki olarak alındığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Nur Partisi Merkez Yönetim Kurulu üyesi Yunus Mahyun çekilme kararını hükümet yetkilileriyle görüşmeden aldıklarını, Hişam Kandil'e yeni kabinede görevlendirmesi için bir çok önemli isim önerdiklerini ancak bunların içinden yalnızca Cemal Alemiddin'i Çevrecilik Bakanı olarak görevlendirildiğini kaydetti.

498 koltuktan oluşan parlamentoda 122 Milletvekiline sahip olan Nur Partisi iktidardaki Hürriyet ve Adalet Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muhammed Mursi'ye cumhurbaşkanlığı seçiminde destek olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!