‘Savcıyım’ diyordu mübaşir bile olamaz

Güncelleme Tarihi:

‘Savcıyım’ diyordu mübaşir bile olamaz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2014 01:23

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın bakkal bile yönetemeyecekken başbakan olduğunu belirterek, “Geçmişte darbe davalarının savcısı olduğunu haykıran Başbakan, şimdi bırakınız avukatlığı, mübaşir bile olamayacak bir siyaset çürümüşlüğünün tarafıdır” dedi.

Haberin Devamı

Bahçeli, grup toplantısında şunları söyledi:

RÜZGÂRGÜLÜ GİBİ BAŞYALAN

Başbakan, 12 Eylül referandumuna ‘evet’ diyen herkesi kandırmıştır. 3.5 yıl sonra rüzgârgülü, fırıldak, çarkıfelek gibi dönüşünün bedelini nasıl ödeyecektir? ‘HSYK’nın yapısını değiştiriyoruz. Hâkim ve savcılar artık kendi kaderlerini tayin hakkına kavuşacaklar’ demişti. Başbakan’ın dünü yalan, bugünü riya, yarını da kapkaradır. Kendisi ‘Başyalan’ unvanını çoktan almıştır.

HSYK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

HSYK’yı Adalet Bakanlığı’na bağlı bir genel müdürlük haline getirmek istemektedir. Cumhurbaşkanı’nın devreye girmesi olumlu bir adımdır. Öncelikle bu temasların sonuç vermesini, TBMM’de uzlaşmanın hâkim olmasını temenni ediyorum. Biz 12 Eylül referandumundaki çizgimizi koruduğumuzu vurguladık. AKP’nin HSYK konusundaki ısrarından vazgeçmesini, Sayın Gül’den bu konuya samimi bir şekilde müdahil olmasını istedik. Başbakan’ın tutumundan rahatsız olduğumuzu söyledik. Başbakan’ın eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilini 2 kuryesi vasıtasıyla tehdit ettiği bile açığa çıkmıştır. Bir Başbakan’ın bir kamu görevlisine mafya gibi gözdağları vermesi, çetenin gerçekte kim olduğunu gözler önüne sermektedir.

Haberin Devamı

KÖŞK AYNEN İADE ETMELİ

HSYK’yla ilgili kanun teklifi Anayasa’ya aykırıdır. Hâkim ve savcılar yargısız infaza uğramaktadır. TBMM Adalet Komisyonu’nda yaşanan ilkellikleri, havada uçuşan tekmeleri, silah gibi kullanılan pet şişeleri ve füze gibi fırlatılan tableti milletimiz öfkelenerek izlemiştir. Cumhurbaşkanı, kanun değişikliği önüne gelince aynen iade edecek ahlaki tutarlılığı göstermelidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!