‘Savcıya gözaltına alın talimatı veriyor’

Güncelleme Tarihi:

‘Savcıya gözaltına alın talimatı veriyor’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2017 01:04

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan’ın, “Yargı yarın sizi de davet ederse şaşmayın” sözlerine Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan yanıt verdi.

Haberin Devamı

Tezcan, Kılıçdaroğlu ve beraberindekilerin üçüncü geceyi geçireceği ormanlık alandaki kampa ulaştıktan sonra yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi: “Erdoğan açıklamanın hiçbir yerinde ‘Türkiye’de adalet var’ diyemiyor. Tam tersine ‘adalet sokaklarda aranmaz’ diyor. Yani, adaletin olmadığını kendisi de biliyor. Adaleti arayacağımız yer halkla beraber meydanlardır, sokaklardır. Erdoğan’ın sözleri, savcı ve hâkimlere talimat veriyor. Yaptığı açıklama, ‘Ana muhalefet partisi genel başkanı Kılıçdaroğlu’nu gözaltına alın’ talimatıdır. Erdoğan’ın bu örtülü talimatını biz daha önce biliyoruz. Ayaklarımıza kara sular inse dahi, ülkenin kara günlere teslim edilmemesi için yürümeye devam edeceğiz.”

Tezcan, gazetecilerin “Savcılar çağırsa gider misiniz?” sorusuna da, “Belli ki Cumhurbaşkanı savcılara ‘şimdi çağırın’ talimatı veriyor. Böyle bir şeye cesaret ettiklerinde gökkubbeyi dar ederiz. Türkiye o kadar baskıya ve zorbalığa teslim olacak noktada değil” yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!