Savcılık: Şemdin Sakık'ın ifadesini almadık

Güncelleme Tarihi:

Savcılık: Şemdin Sakıkın ifadesini almadık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2009 12:35

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, “Ergenekon” soruşturmasını yürüten cumhuriyet savcılarının Diyarbakır'a giderek halen hapiste bulunan terör örgütü PKK'nın elebaşılarından Şemdin Sakık'ın ifadesini almasının söz konusu olmadığını bildirdi.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, bazı basın-yayın organlarında “Ergenekon soruşturmasını yürüten cumhuriyet savcılarının, Bingöl'de 1993 yılında 33 erin şehit edilmesiyle ilgili olarak halen Diyarbakır E Tipi Ceza İnfaz Kurumunda müebbet hapis cezasına mahkum olarak kalan terör örgütü PKK'nın elebaşılarından Şemdin Sakık'ın ifadesini aldığı” yönünde haberlere yer verildiği kaydedildi.

Açıklamada, “gerek 'Ergenekon' adı verilen soruşturmayı yürüten, gerekse İstanbul'da görevli bir savcının bu olayla ilgili olarak Diyarbakır'a giderek Şemdin Sakık'ın ifadesini almasının söz konusu olmadığı” belirtildi.

Açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Bingöl'de 1993 yılında 33 erin şehit edilmesiyle ilgili olarak herhangi bir soruşturma yürütülmediği de hatırlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!