Savcılık o raporu sordu: neden hazırlamadınız!

Güncelleme Tarihi:

Savcılık o raporu sordu: neden hazırlamadınız
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 14:02

Ankara Gölbaşı’nda 4 yıl önce yaşanan ve 4 askeri personelin şehit olduğu helikopter kazası ile ilgili savcılık, Kara Havacılık Komutanlığı’na dikkat çekici bir yazı gönderdi. Savcılık yazısında, aradan geçen 4 yıla rağmen kaza kırım dosyası ve müşterek kanaat raporunun bir an önce gönderilmesi istendi. Yazıda, incelemenin neden uzun sürdüğüne ilişkin ise ayrıntılı bilgi verilmesi istendi.

Haberin Devamı

Kara Havacılık Komutanlığı’na ait S-70 Sikorsy tipi helikopter 17 Aralık 2013’te Gölbaşı Oğulbey Mahallesinde düştü. Saat 10:50 sıralarında düşen helikopterde

Savcılık o raporu sordu: neden hazırlamadınız

Pilot Binbaşı Ahmet Duman, Üsteğmen Emre Acar ile teknik personel Başçavuş Hüseyin Uluçeşme ile Erdinç Salkım şehit oldu. Görgü tanıkları, helikopterin bir süre yan uçtuğunu daha sonra yüksek gerilim hattına takılarak düştüğü yönünde ifade verdi.

DOSYA SİVİL SAVCILIKTA
Olay ile ilgili soruşturma askeri savcılık tarafından başlatıldı. Ancak, 15 Temmuz sonrası askeri savcılıkların kapatılması ile birlikte dosya sivil savcılığa gitti. Soruşturmayı yürüten Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Kasım 2017’de Kara Havacılık Komutanlığı’na yazı gönderdi.

Haberin Devamı

İNCELEME NEDEN UZUN SÜRDÜ
Savcılık yazısında, kaza kırım raporu ve müşterek kanaat raporunun, aradan geçen süre de dikkate alınarak gönderilmesi istendi. Yazının devamında şu ifadeler yer aldı: “Ayrıca incelemenin neden bu kadar uzun sürdüğü ve ne kadar sürede tamamlanacağı hususunda ayrıntılı bilgilendirme yapılması…”

4 YIL OLDU RAPOR HAZIRLANMADI
Dosyayı takip eden isimlerden Ankara Barosu’na üye avukat Erkan Akkuş “Kazanın üzerinden 4 yıl geçti. Ancak halen kaza kırım raporu hazırlanmış değil. Bu

Savcılık o raporu sordu: neden hazırlamadınız

kabul edilebilir bir durum değil. Askeri mahkemeler ve askeri savcılık kapatıldığı için Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığının, bu kaza üzerindeki sis perdeleri aralayacak şekilde bir soruşturma yapacağına inanıyoruz. Bu kazanın da teknik arıza sebebiyle şehit astsubaylara fatura edilmesi, ailelerin şehitlik özlük haklarından mahrum kalmasına neden olacaktır. Daha fazla zaman kaybedilmeden, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu tarafından kazanın incelenmesi gerekir” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!