Savcılık devrede polisten 2 başmüfettiş

Güncelleme Tarihi:

Savcılık devrede polisten 2 başmüfettiş
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2015 01:07

ARACININ lastiklerinin uygun olmaması nedeniyle geçiş izni vermeyen polislerce kelepçelenerek gözaltına alınırken kalp krizi geçirdiği iddia edilen eski haber kameramanı Yılmaz Koçyılmaz’ın ölümüyle ilgili çifte soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü, olayın araştırılması için 2 polis başmüfetişi görevlendirirken, Cumhuriyet Savcılığı da soruşturma başlattı. Daha önce UBA Ajansı, CNN Türk ve TV8’de haber kameramanı olarak çalışan, basın sektöründen ayrıldıktan sonra da Ayaş ilçesinde meyve kurutma işi yapan Koçyılmaz, 2 gün önce beraberindeki 2 çalışanı ile evine gitmek isterken trafik polisi tarafından durdurulmuştu. Aracının lastiklerinin yağışlı hava için elverişli olmadığı belirtilerek Koçyılmaz’ın yola devam etmesine izin verilmemişti. İddiaya göre, Koçyılmaz yoluna devam etmek isteyince trafik polisleri ile tartışmış, ardından polisler ‘Görev başındaki memura mukavemet’ gerekçesiyle Koçyılmaz’a kelepçe takarak gözaltına alınmıştı. Koçyılmaz’ın, yüksek tansiyon hastası olduğunu, araçta bulunan ilaçlarını alması gerektiğini bildirmesine rağmen polisin izin vermediği ve ardından kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği öne sürülmüştü. Koçyılmaz, evli ve 2 çocuk babasıydı.

Haberin Devamı

VALİLİK: DARP VE CEBİR İZİ YOK

Ankara Valiliği, Koçyılmaz’ın ölümü ile ilgili idari ve adli soruşturmanın başlatıldığını belirterek, özetle şu açıklamayı yaptı: “Ekip otosuna bindirildikten kısa bir süre sonra fenalaşan Koçyılmaz’ın kelepçesi çıkarılarak, o sırada olay yerinden geçmekte olan ambulansa nakledilmiş ve sağlık görevlileri tarafından müdahale edilmesine rağmen kurtarılamayarak vefat etmiştir. Cumhuriyet savcısı nezaretinde yapılan ilk incelemede darp ve cebir izine rastlanmadığı belirtilmektedir.”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!