Savcılara savaş

Güncelleme Tarihi:

Savcılara savaş
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Hakkında kapatma istenen Fazilet Partisi, cumhuriyet savcılarına savaş açtı. Genel Başkan Kutan, Savcı Yüksel için, ‘‘Savcılıkla muhbirliği karıştırıyor’’ suçlamasında bulundu.

FP Genel Başkanı Recai Kutan, partisinin kapatılma girişimlerine çok sert tepki gösterdi.

FP'nin dün olağanüstü toplanan Meclis Grubu'nda konuşan Kutan, FP'yle ilgili suç duyurusunda bulunan Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel ile bu konuda harekete geçen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş'ı hedef alan ağır suçlamalarda bulundu.

Suç duyurusunu seçim sonuçlarını etkilemeye yönelik girişimler olarak niteleyen Kutan, şöyle konuştu:

‘‘Bazı partiler, partilerle değil, devletle seçime girer hale getiriliyor. Milletin zihni bulandırılıyor, tereddütler meydana getirmek için büyük çabalar sarf ediliyor. Aslı esası olmayan bilgilere, dedikodulara dayanılarak partilerle ilgili işlemlere tevessül ediliyor. Bazı yüksek yargı mensuplarının da dediği gibi yargının bağımsızlığı bozuluyor, yargı siyasetin emrine giriyor. 18 Nisan seçimlerini etkilemek için bazı yargı kurumları da devreye giriyor veya devreye sokuluyor.’’

Yüksel'in suç duyurusunun bu nitelikte olduğunu savunan Kutan, ‘‘Eksik, yanlış ve yetersiz bir incelemeyle, alelacele, bir hukuk adamına yakışmayacak bir tutumla, işi gücü bırakıyor, savcılıkla muhbirliği birbirine karıştırıyor, FP hakkında ihbarda bulunuyor’’ dedi.

SEÇİMİ ETKİLER MAHİYETTE

Kutan, şöyle devam etti:

‘‘Seçime üç hafta kala yazılan bu yazı, seçim sonuçlarını etkileyecek mahiyettedir. Savcı Yüksel, bu açıklamasıyla seçimi etkileyeceği için suç işlemiştir. Bu gelişmelerden sonra bizim niye, ‘18 Nisan'da seçim olsun, ama seçimi emniyet altına alacak yasal düzenlemeler de yapılsın' diye çaba gösterdiğimiz daha iyi anlaşılacaktır.’’

GENEL KURUL’DA ELEŞTİRİ

FP Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Gül, partisinin kapatılması için suç duyurusunda bulunan DGM Başsavcısı Nuh Mete Yüksel'i eleştirdi. Dün TBMM Genel Kurulu'nda gündemdışı söz alan Gül, savcının girişiminin 18 Nisan'da yapılacak seçimlere gölge düşürdüğü, ülkenin itibarını zedelediği görüşünü savundu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!