Savcı tutuklayın dedi, hákim okula gönderdi

Güncelleme Tarihi:

Savcı tutuklayın dedi, hákim okula gönderdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2009 00:00

Polis, 12 yaşındaki bir kızın çıplak resimlerini internet’te dağıtan 25 yaşındaki bir öğretmeni suçüstü yakaladı.

Ancak, nöbetçi mahkeme, ’şüphelinin delilleri karartamayacağını’ belirterek öğretmenin tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Öğretmen görevinin başına dönerken, savcı şüphelinin tutuklanması gerektiğini söyleyerek karara itiraz etti.

12 yaşındaki B.C.’nin babasının Ankara polisine başvurması üzerine başlayan soruşturmada, 25 yaşındaki S.Ş.’nin internet’teki sohbet ortamında kendisini 14 yaşında kız çocuğu "Nehir Ceren" olarak tanıttığı, çocuklarla cinsel içerikli konuşmalar yaptığını belirledi. Ekipler, "Nehir Ceren"in B.C.’den çıplak pozlar vermesini istediğini, daha sonra bu görüntülerle şantaj yaptığını tespit etti.

S.Ş.’nin evindeki bilgisayarda yapılan incelemede, B.C.’ye ait çıplak görüntüler ve çocuk pornosu görüntüleri ele geçirildi. Nöbetçi mahkeme, şüphelinin öğretmen olması dolayısıyla, delilleri karartamayacağını göz önünde bulundurarak tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Öğretmen, İstanbul’daki okulundaki görevine döndü. Operasyon talimatını veren savcı Mehmet Yücesoy, bu karara bir üst mahkemede itiraz etti. Savcı, şüphelinin suçunun ağır olduğunu ve tutuklanması gerektiğini belirtti. Mahkeme itirazı henüz karara bağlamadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!