Savcı ‘Tahliye’ dedi mahkeme reddetti

Güncelleme Tarihi:

Savcı ‘Tahliye’ dedi  mahkeme reddetti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2014 01:58

ERGENEKON davasında ‘hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs ettiği gerekçesiyle’ ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan ve dava kapsamında 2 yıldır tutuklu olan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tahliye talebi İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce reddedilmişti. Başbuğ’un avukatı İlkay Sezer, bir üst mahkeme olan İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak bu karara itiraz etmişti.

Haberin Devamı

İLK KEZ SAVCI TAHLİYE İSTEDİ

İtiraza ilişkin görüşünü açıklayan İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi savcısı Zafer Koç, Başbuğ’un kişisel özellikleri ve sosyal durumu birlikte değerlendirilerek adli kontrol tedbiriyle tahliye edilmesi yönünde görüş bildirdi. Başbuğ hakkında ilk kez bir savcı tahliye olması yönünde görüş bildirmiş oldu. İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi ise savcının olumlu görüş bildirmesine rağmen oy birliği ile tahliye talebini reddetti.

Vicdanen adli kontrol

Savcı Koç, el yazısıyla yazdığı 1 sayfalık görüşünde şöyle dedi: “...CMK 109’uncu maddesinde yazılı uygun görülecek bir veya birden fazla adli kontrol tedbiri uygulanması neticesinde de sağlanabileceği vicdani kanaatine varılmaktadır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!