Savcı, Sadak’a PKK telefonlarını sordu

Güncelleme Tarihi:

Savcı, Sadak’a PKK telefonlarını sordu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2009 00:00

Terörörgütü PKK´nın gizli sivil yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi´ne (KCK/TM) yönelik operasyonda gözaltına alınan 36 kişi dün Diyarbakır’da özel yetkili 6 savcıya ifade verdi.

Haberin Devamı

Aralarında Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Batman Belediye Başkanı Necdet Atalay, Diyarbakır Merkez Suriçi Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Diyarbakır merkez Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak, kapatılan DTP’nin Diyarbakır İl Başkanı Fırat Anlı, Demokratik Toplum Kongresi sözcüsü Hatip Dicle’nin de bulunduğu 35 şüpheli dün sabah sağlık kontrolünden sonra elleri plastik kelepçeli olarak adliyeye sevk edildi.

Savcı, Selim Sadak’a PKK KONGRA GEL Genel Başkanı Zübeyir Aydar ve Genel Başkan Yardımcısı Remzi Kartal ile teknik takibe takılan telefon görüşmesini sordu. Sadak, bu kişilerin DEP döneminden arkadaşları olduğunu ve onlardan talimat almadığını söyledi.
İfadeler sürerken Barış ve Demokrasi Genel Başkanı Demir Çelik ve kapatılan DTP’li Milletvekilleri Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak, Fatma Kurtalan, Sevahir Bayındır, Aysel Tuğluk, Özdal Üçer ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in de bulunduğu bir grup Diyarbakır Adliyesi’ne geldi. Milletvekilleri ve Baydemir, Cumhuriyet Başsavcı Durdu Kavak ile görüştü. Milletvekilleri ile birlikte adliyeye gelen ve operasyon kapsamında aranan Diyarbakır merkez Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, burada operasyon kapsamında gözaltına alındı. Böylece 10’u belediye başkanı olmak üzere gözaltına alınanların sayısı 36 oldu.

23 tutuklama

Sabah adliyeye sevk edilen 36 şüphelinin sorgusu 8.5 saat sürdü. Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Tunceli eski Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, Kayapınar Belediye Meclisi üyesi Kadriye Aydın, avukat Servet Özen, Sakine Kavran, Emine Esmer, Sebahat Onat ve Cihan Ekin serbest bırakıldı. 9’u belediye başkanı diğer 28 şüpheli ise tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi. 7 belediye başkanı ile 16 kişi tutuklandı. Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ile 4 şüpheli ise mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Duruşma devam ederken aralarında milletvekilleri Emine Ayna, Selahattin Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in de bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi, belediye binası önündeki Elazığ Caddesi’ni trafiğe kapatıp oturma eylemi başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!