Savcı Murat Gök hakkında dava başladı

Güncelleme Tarihi:

Savcı Murat Gök hakkında dava başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2009 15:16

Yaşar Üniversitesinin eski öğretim görevlisi Ü.E.İ'nin, kendisine basın yayın yoluyla hakaret ettiği iddiasıyla Cumhuriyet Savcısı Murat Gök hakkında açtığı davanın görülmesine başlandı.

Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Ü.E.İ, avukatı Tarcan Ülük ve Murat Gök'ün avukatı Sevinç Aslan katıldı.

Tarcan Ülük, müvekkili Ü.E.İ'nin iddialarının “görev suçu” olarak nitelendirildiğini, soruşturma açılmasının Adalet Bakanlığının iznine tabi olduğunu, incelemenin sürdüğünü ve dosyanın halen Adalet Bakanlığında olduğunu bildirdi.
Ü.E.İ. ise Turkuaz Operasyonu kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan ve 6 ay cezaevinde kalan babası Hakkı İ'nin durumunu görüştüğü Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün kendisinin telefon numarasını aldığını ve daha sonra cinsel taciz içeren mesajlar attığını ileri sürdü.

“GÖK GÖREVDEYKEN AVUKAT BULAMADIM”

Cumhuriyet Savcısının “İlk mesajı attığında neden şikayetçi olmadınız?” şeklindeki sorusunu, Ü.E.İ, “Murat Gök daha sonra babamın yargılandığı İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesinde duruşma savcısı olarak görevlendirildi. Bu nedenle hemen şikayet edemedim. Birkaç avukatla görüştüm, onlar da çekindiler. Davama bakacak avukat bulamadım” diye cevapladı.

Avukat Tarcan Ülük, bu konuda tanık dinletmek istediklerini bildirdi.

Duruşma, eksikliklerin tamamlanması için ertelendi.

Diğer yandan, Avukat Ayla-Tarcan Ülük çiftinin Murat Gök'ün bir gazetede yer alan röportajındaki ifadeler nedeniyle şikayeti üzerine açılan davanın görülmesine de aynı mahkemede başlandı. Ülük çifti, şikayetlerinde ısrarlı olduklarını belirtirken, bu duruşma da ertelendi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Ü.E.İ, bir dava kapsamında tutuklu bulunan babası Hakkı İ'nin durumu hakkında görüştüğünü belirttiği Murat Gök'ün kendisini cep telefonuna attığı mesajlarla taciz ettiğini ileri sürmüş, avukatları Tarcan Ülük ve Ayla Ülük aracılığıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

Murat Gök ise Ü.E.İ. ile bir süre ilişki yaşadıklarını, 25 Eylülde başka bir kişiyle evlenmek için gün aldığını belirterek, “Tam evlilik öncesi ve hakime rüşvet iddiasıyla hakkında dava açıp tutuklanmasına yol açtığım Tarcan Ülük'ün avukatlığını üstlendiği bu hanımın davranışını takdirlerinize bırakıyorum” demişti. Murat Gök'ün düğünü iptal edilmişti.
Ü.E.İ, Murat Gök'ün bir gazetede yayımlanan röportajında yer alan “6 ay süreyle ilişki yaşamıştık” şeklindeki ifadesi nedeniyle Tarcan-Ayla Ülük çifti de aynı röportajdaki kendilerine yönelik ifadeler nedeniyle suç duyurusunda bulunmuşlardı.

Cumhuriyet Başsavcı Vekili Barbaros Karatarı, hazırladığı iddianamede, Murat Gök'ün Ü.E.İ. ile avukatlarına basın yayın yoluyla hakaret ettiği gerekçesiyle 3 kez 2'şer yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasını istemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!