Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın ilk görüntüleri | Video izle

Güncelleme Tarihi:

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın ilk görüntüleri  | Video izle
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2015 21:54

Berkin Elvan soruşturmasına bakan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alındı. Savcıyı rehin alan 3 eylemci için saat 20.30 sularında operasyon başladı. Operasyonda alınan ilk bilgiye göre İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz ağır yaralanırken 2 terörist öldürüldü. İşte, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın kalp masajı yapılarak hastaneye yetiştirildiği anlar...

Haberin Devamı

Berkin Elvan soruşturmasına bakan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz rehin alındı. Savcıyı rehin alan 2 terörist için saat 20.30 sularında operasyon başladı. Operasyonda İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz ağır yaralanırken 2 terörist öldürüldü.

Saat 20.30 sularında adliye içinden bir patlama sesi geldi ve silah sesleri duyuldu ve operasyon başladı. Haberinin duyulmasından birkaç dakika sonra art arda patlama sesleri duyuldu.

ADLİYE'DE OPERASYON BAŞLADI

Haberin Devamı

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın ilk görüntüleri  | Video izle

SAVCIYA İLK MÜDAHALE AMBULANSTA YAPILIYOR

Operasyonda alınan bilgiye göre İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz 3 başından 2 de vücudundan olmak üzere ağır yaralandı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok rehin eylemi ile ilgili açıklama yaptı.

Altınok şunları söyledi:

"Bugün iki teröristin adliyemize girerek savcımız mehmet selim beyin odasına girmişler ve rehin almışlardır. altı saat boyunca gerek emniyet teşkilatı, gerek başsavcılığımız, vekillerimiz iletişim kanallarını açık bırakmak suretiyle yapılması lazım gelen bütün görüşmeleri yapmış, bu arada istanbul barosu başkanımız ümit kocasakal da bu iletişim kanallarının kurulmasında emniyet teşkilatına yardımcı olmuştur. altı saat boyunca sabırla ve metanetle ve bütün güvenlik önlemlerini almak şartıyla, yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda maalesef teröristler telefonla iletişim kurulduğu bir anda rehin almış oldukları başsavcımızın odasından silah seslerinin gelmesi üzerine, emniyet birimlerimiz güvenlik kuvvetlerimiz odaya operasyon yapmışlardır. "

Haberin Devamı

'SAVCIMIZ HASTANEDE AMELİYATTA'

Başsavcımız Mehmet Selim bey ağır yaralı olarak hastanededir. operasyon sonucu iki terörist de ölü olarak ele geçirilmiştir. Bütün iletişim kanallarını kullanmamıza rağmen, adli teşkilatın bütün iyi niyetlerine rağmen olumlu bir netice alınmamış ve savcımıza silahla müdahalede bulunmuşlardır. Biz de operasyonu gerçekleştirdik, savcımız şu anda hastanede ameliyatta. Acil şifalar diliyorum. Eylemci teröristlerin de şu anda yukarıda adli boyutuyla çalışmalar yapılmaktadır. Başsavcımıza acil şifalar diliyorum. Adalet teşiklatımıza geçmiş olsun diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'yle hiç kimsenin baş edemeyeceğini özellikle belirtmek istiyorum. Devletin savcısına devletin görevlilerine nerede bir el kalkarsa, güvenlik birimlerimiz o elleri kıracaklardır.

Haberin Devamı

Romanya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çağlayan Adliyesi'ndeki oparasyonla ilgili konuştu.

Erdoğan şunları söyledi;

"Avukat cüppesiyle içeri girip Selim Kiraz Savcımızı rehin aldılar. Emniyet vali sürekli irtibat halinde, kendileriyle bazı görüşmeler yapılıp bu ilişkilerle netice alır mıyız düşüncesiyle bazı adımlar atılıyor. Az öncesine kadar bu süreç devam etti. Sonra içerden bu silah sesleri duyulunca bunun üzerine güvenlik teşkilatımız odaya giriyorlar. Bana İstanbul Emniyet Müdürümüzün verdiği 3 değil iki teröristi öldürüyorlar.

Savcımız üç tane başından, iki tane de vücudunun değişik yerlerinden kurşun alıyor. Şu anda hala ameliyattalar. Dua edelim inşallah bu ameliyatın neticesinde sağlığına kavuşsun. Durumu ciddiyetini koruyor. az önce hastane yetkililerinden aldığım bilgi bu.

Tabi ki şu anda sayın başbakan ile de görüşmemizi yaptık. Onlar da değerlendirmelerini yapıyorlar. Bakan arkadaşlarımız istanbul'a, yerinde durum değerlendirmelerini yapıyorlar."

BAKMADAN GEÇME!