Savaşın artıklarını temizleyen kadınlar

Güncelleme Tarihi:

Savaşın artıklarını temizleyen kadınlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2010 17:46

İç savaşın ardından yaralarını sarmaya çalışan Sri Lanka'da, çok sayıda erkeğin ölmesi ve sakat kalması, mayın temizleme görevini kadınlara yükledi. Ancak korku tanımayan bu kadınlar, sadece mayın temizlemekle kalmıyor, ailelerin tüm sorumluluklarını da üstleniyor.

Haberin Devamı

SRİ LANKA'NIN MAYIN TEMİZLEYİCİ KADINLARI

Sri Lanka’da 30 yıldan fazla süren iç savaş yüz binlerce insanın hayatını mahvetti. Kızıl Haç’a göre, iki yıl önce sona eren savaş en az 260 bin ev yaşanmaz hale geldi.

En az 300 bin insanın yaşadığı yerden göç etmeye zorlayan savaş, bu sefer insanların kaçtığı yerleşim bölgelerinde yeni bir kâbusla karşılaşmalarına neden oldu: Mayınlar.

Sri Lanka hükümeti yetkilileri, göçmenlerin kendilerine güvenli bir yerleşim alanı bulabilmeleri için ülkedeki birçok bölgenin mayınlardan temizlenmesi gerektiğini belirtti. Bu aşamadan sonra ise, Sri Lankalılar elektrik ve su altyapısının yanında okul ve poliklinikler kurarak normal yaşam standartları kurmakla uğraşmak zorundalar.

Haberin Devamı

İşte bu kaçınılmaz görevler toplumdaki yardım etmeye gönüllü herkesi göreve çağırıyor. Bu aşamada kadınlar her alanda öne çıktıkları gibi, en ağır görevde, yani mayın temizlemede de öncü rol üstleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!