Savaş uçağı düştü, pilot teğmen şehit oldu

Güncelleme Tarihi:

Savaş uçağı düştü, pilot teğmen şehit oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2001 00:00


Konya 3'üncü Ana Jet Üssü'nden kalkan F-5A tipi savaş uçağı, eğitim uçuşu sırasında düştü. Karaman'ın Sarıveliler İlçesi Yunt Dağı eteklerinde düşen uçağın pilotu Teğmen Ayfer Gök şehit oldu.

3. Ana Jet Üs Komutanlığı radarındaki gözlem sırasında, F-5A tipi uçağın, Karaman'a bağlı Ermenek İlçesi yakınındaki uçuşu sırasında gözden kaybolduğu saptandı. Bölgenin karlı olması nedeniyle, uçağın enkazına bir kaç saat sonra ulaşılabildi. Karadan ve havadan yürütülen arama çalışmaları sonucu enkaz, Karaman'ın Sarıveliler İlçesi Yunt Dağı eteklerinde bulundu.

Şehit pilot Teğmen Gök'ün cesedine ise daha sonra uçak enkazının yakınlarında askeri arama ve kurtarma ekiplerince ulaşıldı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreterliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklama ise şöyle:

''09 Şubat 2001 Cuma günü 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'na (Konya) ait Hava Pilot Teğmen Ayfer Gök kumandasındaki F-5A uçağı eğitim uçuşu esnasında saat 13.15'de Karaman'ın Ermenek ilçesi güney batı 15 km'de düşmüş, pilot şehit olmuştur. Kaza ile ilgili araştırma ve inceleme faaliyetleri devam etmektedir.''

Helikopterle Konya'ya getirilecek olan Gök'ün naaşı, daha sonra Hava Hastanesi morguna kaldırılacak. Şehit Pilot Teğmen Gök'ün naaşı, yarın yapılacak törenden sonra toprağa verilmek için memleketi Burdur'un Bucak İlçesi'ne gönderilecek.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!