Savaş suçu YouTube’da

Güncelleme Tarihi:

Savaş suçu YouTube’da
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2012 00:00

Suriyeli muhaliflerin önceki gün internette yayınladığı bir video infial yarattı.

New York Times Gazetesi’ne göre Türkiye sınırındaki İdlib iline bağlı Serakib’de çekilen videoda silahlı muhalifler, asker veya rejim yanlısı milis olduğu sanılan 10 kadar savaş esirini yıkık bir binada yere yığıyor. Ardından tekbir getirerek üstlerine mermi yağdırıyorlar. Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) dün Serakib’in tamamını ele geçirdiği bildirildi.
Uluslararası Af Örgütü yetkilisi Ann Harrison, “Bu şoke edici video potansiyel bir savaş suçunu gösteriyor. Olayı incelemeyi sürdüreceğiz. Tüm tarafları savaş hukukuna saygı duymaya ve esirlere işkenceyi, kötü muameleyi ve yargısız infazları durdurmaya çağırıyoruz” dedi.
Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği sözcüsü Rupert Colville ise Cenevre’de yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Öldürülenlerin, artık muharip durumda olmayan askerler olduğu iddiaları var. Bu bir savaş suçuna çok benziyor. Ne yazık ki, bu video da, hem muhalif grupların hem de Suriye ordusunun yürüttüğü yargısız infazlarla ilgili kanıtlar dizisine eklendi. Bu suçları işleyenler kaçabileceklerini sanmasın, çünkü belki bu video da dahil epey delil birikti.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!