Savaş karşıtları Cameron’ın kapısına dayandı

Güncelleme Tarihi:

Savaş karşıtları Cameron’ın kapısına dayandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2011 10:33

İngiltere’nin başkenti Londra’nın ünlü meydanlarından Trafalgar Meydanı’nda Afganistan savaşının 10’uncu yıldönümü münasebetiyle gösteri düzenleyen savaş karşıtları, Başbakan Cameron’un kapısına dayandı.

Haberin Devamı

Polisin güçlükle kontrol altına aldığı göstericiler, başbakanlık binası önünde oturma eylemi yaptı.

 

LONDRALILAR AFGANİSTAN SAVAŞINI PROTESTO ETTİ / FOTO GALERİ

 

Savaş karşıtı olmakla bilinen ’Savaşı Durdur Koalisyonu’ (Stop the War) üyesi kalabalık bir grup, Afganistan savaşının 10’uncu yıldönümü dolayısıyla ünlü Trafalgar Meydanı’nda savaş karşıtı bir gösteri düzenledi.

 

Wikileaks’in kurucusu Julian Assange, milletvekilleri Jeremy Corbyn ve George Galloway’in de konuşmacı olarak katıldığı gösterilere, Afganistan’da daha önce görev almış İngiliz askerler de destek verdi.

Haberin Devamı

 

Afganistan savaşını 'kazanılması imkansız' bir savaş olarak niteleyen savaş karşıtları, İngiliz hükümetine askerlerin geri çekilmesi için çağrıda bulunan konuşmacılar, sık sık İngiliz hükümetini eleştirerek, askerlerin bir an önce geri getirilmelerini talep etti.

 

BAŞBAKAN’A “GİT” MESAJI

Savaş karşıtları, buradaki gösterinin hemen ardında Başbakanlık binasına doğru yürüyüşe geçti. Sayıları binleri bulan protestocular, 'Savaşı durdur', 'Emperyalist savaşlara son', 'Filistin’e özgürlük', 'Cameron git', 'Afganistan’dan çık' yazılı döviz ve pankartlar taşıyıp sloganlar attı.

 

Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı gösteriler sırasında protestocular, Başbakanlık binasına girmek istedi. Ancak bina önünde geniş güvenlik önlemleri alan polis tarafından durduruldu. Polis ve protestocular arasında çıkan olaylarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

 

Savaş karşıtları, başbakanlık binası önünde yaklaşık iki saat süren oturma eylemi gerçekleştirdikten sonra sloganlar atarak dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!