Savaş: Gerçekleri açıklayacağım

Güncelleme Tarihi:

Savaş: Gerçekleri açıklayacağım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2000 00:00

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, Türkiye Cumhuriyeti için bugüne kadar yaptığı hizmetlerin vatandaşların büyük çoğunluğunca bilindiğini ve takdir edildiğini belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti için bugüne kadar yaptığım hizmetler vatandaşlarımızın büyük çoğunluğunca bilinmekte ve takdir edilmektedir. İrtica ve bölücülük yanlılarının, ikinci cumhuriyetcilerin, çıkar amaçlı suç örgütlerinin sevinç çığlıkları bitinceye kadar bekleyeceğim" dedi.

Savaş, yaptığı yazılı açıklamada, 19 Mayıs 2000'de Samsun'da yaptığı konuşmaya yer verdi. Bu konuşmasında, "Atatürk'ün 'düşman devletler' olarak nitelendirdiği devletlerin, başka güçlü devletleri de arkalarına alarak, Lozan'ın öcünü almaya hazırlandıklarını ifade ettiğini" hatırlatan Savaş, Samsun'da yaptığı konuşmayı şöyle özetledi:

"Çünkü başa çıkılamayacak kadar büyük ekonomik güçlerini, siyasi nüfuzlarını kullanarak, ülkemizin her kesiminde yerli işbirlikçilerini yarattılar. Medyanın önemli bir kesimini amaçları doğrultusunda kullanabiliyorlar.

Bundan sonra olacaklar bellidir. 'Küreselleşiyoruz', 'devleti değil bireyi ön plana çıkarıyoruz', 'Demokrasinin önünü açıyoruz' gibi parlak ambalajlara sararak hazırlattırdıkları yasa ve anayasa değişiklikleriyle, yaptırdıkları ekonomik uygulamalarla, ülkemizde gelir dağılımını daha da bozup, işsizliği artıracaklarından, köylümüzü perişan hale getireceklerinden, cumhuriyetimizi şeriatçı ve bölücü akımlara karşı savunamaz hale getireceklerinden, devletimize sadakatla hizmet eden Atatürkçü kişileri görevlerinden uzaklaştırmaya çalışacaklarından, okullarımızı ve camilerimizi olabildiğince tarikatların kontrolüne sokmaya çalışacaklarından, Türk ordusunu, cumhuriyetimizi koruma ve kollama görevini layıkıyla yapamaz hale getirmek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarından hiçbir kuşkunuz olmasın. Bunları yapmakla amaçladıkları şey irtica ve bölücülüğün önünü açmak ve böylece savunmasız kalan Türkiye Cumhuriyeti'ni paramparça etmektir."

"Türkiye Cumhuriyeti için bugüne kadar yaptığı hizmetlerin vatandaşların büyük çoğunluğunca bilindiğini ve takdir edildiğini" kaydeden Savaş, şunları kaydetti:

"Yargıtay'da yapılan seçimde en çok oyu almama rağmen, Cumhurbaşkanımızca görevimin devamına izin verilmemesi, gerçeklerin vatandaşlarımızca daha iyi algınlanmasına neden olacaktır sanıyorum. İrtica ve bölücülük yanlılarının, ikinci cumhuriyetçilerin, çıkar amaçlı suç örgütlerinin sevinç çığlıkları bitinceye kadar bekleyeceğim. Görevimin sona erdiği 21 Ocak 2001 tarihinden sonra emekliliğimi isteyeceğim ve gerçekleri halkımıza açıklayacağım."

Savaş, açıklamasında, gazetecilerden bu tarihe kadar kendisine soru sormamalarını rica etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!