'Sauna Çetesi' ne 3 tahliye

Güncelleme Tarihi:

Sauna Çetesi ne 3 tahliye
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2007 12:37

“Sauna Çetesi” olarak bilinen ve aralarında sanatçı İbrahim Tatlıses'in de bulunduğu davada 3 sanık tahliye edildi.

Haberin Devamı

Kamuoyunda “Sauna Çetesi” olarak bilinen, aralarında eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çakır ile sanatçı İbrahim Tatlıses'in de bulunduğu 18 sanığın yargılanmasına Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.
Davanın bugünkü duruşmasında, tutuklu sanıklardan Tamer Topsakal, Osman Hüseyin Selçuklu ve Serdar Yük tahliye edildi.
Duruşmaya tutuklu sanıklar Kasım Zengin, Osman Hüseyin Selçuklu, Serdar Yük, Siyami Gündüzoğlu, Tamer Topsakal, başka suçtan tutuklu Nuri Gökhan Bozkır ile tutuksuz sanıklar Ertuğrul Çakır, Bekir Gökhan Kazancı, Ömer Faruk Çalışkan, Mustafa Aksoy, sanık avukatları ve müdahil avukatları katıldı.
Mahkeme Başkanı Mehmet Orhan Karadeniz, sanık Ertuğrul Çakır ile daha önce tanıştığı ve arkadaş oldukları gerekçesiyle duruşmadan çekilmişti. Bu nedenle mahkeme heyetine Hakim Üye Süreyya Gönül başkanlık etti.
Sanık İbrahim Tatlıses'nin avukatı Hayati Şahin, daha önce tanık olarak dinlenilmesini talep ettikleri Eyüp Kanat'ın, duruşma salonu dışında beklediğini ifade ederek, Kanat'ın dinlenilmesini istedi.
Mahkeme Başkanı Gönül, Kanat'ın dinlenilmesine karar verdi.

Haberin Devamı


Tanık Eyüp Kanat, sanatçı İbrahim Tatlıses'i 7 yıldır tanıdığını ve sanatçının menajeri olarak çalıştığını söyledi. Derya Tuna'yı tabanca ile yaralayan Hüseyin Bozan'ın, kendisini telefonla arayıp, Tatlıses ve kendisini vurmakla tehdit ettiğini ve 2 milyon dolar para istediğini anlatan Kanat, tehditlerin artması üzerine konuyu İbrahim Tatlıses'e ilettiğini ve onun da Bozan ile görüştüğünü kaydetti.
Bozan'ın, İbo Show programına izleyici olarak katılarak, program sonrasında görüştüğü Tatlıses'in elini öperek özür dilediğini ifade eden Kanat, görüşme sırasında yanlarında sadece Tatlıses'in basın danışmanının bulunduğunu belirtti.
Gönül, dosya incelenirken bazı konuların araştırılması gerektiğine karar verildiğini açıklayarak, mahkeme heyetince bu konuların araştırılmaya başlandığını söyledi.
Sanık Kasım Zengin'in avukatı müvekkilinin İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilerek akıl sağlığının yerinde olup olmadığına ilişkin yeni bir rapor alınmasını istedi.
Diğer sanık avukatları da müvekkillerinin uzun zamandır tutuklu bulunduklarını belirterek, tahliyelerine karar verilmesini talep ettiler.

Haberin Devamı


Mahkeme Başkanı Gönül, iddianamede sanıkların baskı yoluyla işletmesini almaya çalıştığı önü sürülen Çayyolu'ndaki Salata Bar'ın, otoparkını 2005 yılı Kasım ve Aralık aylarında Fatih Bucak adına işleten Mustafa Poyraz ile o dönemde otoparkta bulunan Veysi Çelebi'nin tanık olarak dinlenilmesine karar verildiğini açıkladı.
Sanıklardan Nuri Gökhan Bozkır'ın, Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde yargılandığı davanın kararının bir örneğinin istenmesinin kararlaştırıldığını belirten Gönül, Kasım Zengin'in avukatının müvekkilinin Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesi yönündeki isteğin reddine karar verildiğini kaydetti.
Gönül, tutuklu sanıklar Tamer Topsakal, Osman Hüseyin Selçuklu ve Serdar Yük'ün de tutuklu kaldıkları süreler göz önünde bulundurularak tahliyelerine karar verildiğini söyledi.
Süreyya Gönül, diğer sanıklar Kasım Zengin ile Siyami Gündüzoğlu'nun da tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmanın ertelendiğini bildirdi.

İSTENEN CEZALAR

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kelkit'in sunduğu esas hakkındaki mütalaada, sanıklar Zengin, Çakır, Selçuklu, Yük hakkında, “haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla cebir ve tehdit yöntemleri kullanan silahlı örgüt kurmak ve yönetmek, devletin gizli kalması gereken bilgi ve belgelerini elinde bulundurmak, silahla ve birden çok kişiyle gasp ve tehdit, silahla ve birden çok kişiyle iş ve çalışma hürriyetini tahdit, birden çok kişiyle hürriyeti tahdit, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve ruhsatsız silah bulundurmak” suçlarını düzenleyen TCK'nın 220/1-3-5. maddeleri, 339/1. maddesi, 149/1. maddesinin a, c, d, f, g bendleri, 106/2. maddesinin a, c, d bendleri, 109/2-3. maddesinin a ve b bendleri, 117/1. maddesi, 119. maddenin a, c, d bendleri, 158/2. maddesi ve 204/1. maddesi uyarınca toplam 31 yıldan 74 yıla kadar değişen hapis cezaları talep ediliyor.
Mütalaada, sanatçı İbrahim Tatlıses hakkında da “birden çok kişiyle hürriyeti tahdit suçuna azmettirmek suretiyle örgüte yardım” suçundan Türk Ceza Kanunu'nun 220/7-3 ve 109/2-3 maddelerinin a ve b bentleri gereğince 5 yıl 3 aydan 18 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!