Sattığı otomobili çalmaya çalıştı

Güncelleme Tarihi:

Sattığı otomobili çalmaya çalıştı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2013 12:39

İstanbul'da bir kişi, yaklaşık 3 ay önce başka bir kişiye sattığı otomobilin parasını alamayınca aracı Zonguldak'taki sahibinden arkadaşıyla çalmaya çalıştı.

Gaziosmanpaşa ilçesinde oturan Caner T. (27), yaklaşık 3 ay önce otomobilini Ali Emre A.'ya sattı.

Emre A.'dan otomobil için 500 lira kapora alan Caner T., aracı alan kişinin telefonlarına çıkmaması üzerine Cumhuriyet Savcılığı'na dolandırıldığını bildirdi.

Caner T., otomobilinin bir internet sitesinde satıldığını görmesi üzerine arkadaşı Mustafa H. (26) ile aracın Zonguldak'taki sahibi Emrah A.'yı telefonla arayarak satın almak istediklerini söyledi.

İstanbul'dan, Zonguldak'a gelen Caner T. ve Mustafa H., buluştukları Emre A.'yla otomobili 10 bin liraya satın almak üzere anlaştı. İki kişi Emrah A.'ya, daha sonra araçla deneme amaçlı tur atmak istediklerini söyledi.

Emrah A.'yı da yanına alan zanlılar, Kozlu beldesi karayolunda gezmeye başladı. Bir süre sonra Caner T. ve Mustafa H., araçla kendilerinin dolaşmak istediğini belirterek otomobilden Emrah A.'yı indirdi.

Emrah A., otomobiliyle gezen Caner T.'un geri dönmemesi ve Ereğli karayoluna gittiğini görmesi üzerine durumu polis ekiplerine bildirdi.

Ekiplerin haber vermesi üzerine zanlılar Düzce'de polisler tarafından gözaltına alındı.

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen zanlılardan Caner T., polise verdiği ifadesinde, aracını yaklaşık 3 ay önce Emre A.'ya sattığını belirterek, “Aracımı alan kişi bana 500 lira kapora verdi. Aracın devir işlemlerini yapmak için tekrar aradığımda otomobilimi alan Emrah A.'ya ulaşamadım. Dolandırıldığımı anlayınca Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulundum. Otomobilimi bir internet sitesinde satışa çıkarıldığını görünce arkadaşımla alıcı gibi davranarak Emrah A'ya ulaştım. Daha sonra tur atmak bahanesiyle aracı çaldım” dediği öğrenildi.

Zanlılar emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!