Satmak isterken yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Satmak isterken yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2017 19:42

Aydın’dan İstanbul’a yakaladığı yavru baykuşu satmak için giden kadın, Doğa Koruma ve Milli Parklar İstanbul Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı.

Haberin Devamı

Doğa Koruma ve Milli Parklar İstanbul Şube Müdürlüğü Koruma Kontrol Şefliği görevlileri, yasa dışı hayvan ticaretine göz açtırmıyor. Yaptıkları başarılı operasyonlarla pek çok yaralı ve yavru yaban hayvanını doğaya geri kazandıran ekiplerin çabası bu kez yavru bir peçeli baykuşu özgürlüğüne kavuşturdu.

Sosyal medya üzerinde ekiplerin yaptıkları taramalarda denk geldikleri yavru baykuş ilanı üzerine harekete geçen ekipler, ilanı koyan şahısla telefonla iletişime geçti. İlanı veren D.K. adlı kadın ile 850 lira karşılığında baykuş almak üzere alıcı rolüyle görüşen ekipler Aydın’da bulunan şahsı İstanbul’a davet etti.

Olan bitenden habersiz olan D.K. ise Aydın’dan yola çıkarak İstanbul’a ulaşınca gerçekle karşılaştı. Elinde yavru baykuşu satmak isterken İstanbul Şube Müdürlüğü Koruma Kontrol Şefliği ekiplerince kıskıvrak yakalanan D.K.’ya koruma altındaki bir hayvanın ticaretini yapmak suçundan 8 bin lira idari para cezası uygulandı.

Haberin Devamı

Ele geçirilen yavru baykuş ise İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine teslim edildi.

Satmak isterken yakalandı



Satmak isterken yakalandı


İŞTE SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!