Satılık geyik var

Güncelleme Tarihi:

Satılık geyik var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

Orman Bakanlığı Milli Parklar ve Av-Yaban Hayatı Genel Müdürlüğü, Abant yakınlarındaki Geyik Üretme İstasyonu'ndaki 52 adet boz geyiği satacak.

Abant'a 4 kilometre mesafedeki Çayırbıçkı mevkiinde, 1976 yılında 96 hektarlık sahada, 4 dişi, bir erkek boz geyikle kurulan Geyik Üretme İstasyonu'nda, bugün 52 boz geyik bulunduğu bildirildi. Milli Parklar ve Av-Yaban Hayatı Genel Müdürlüğü Av İşletme Şube Müdürü Serhan Göksu, Abant Geyik Üretme İstasyonu'nun ekonomik ömrünü doldurduğunu, istasyondaki geyiklerin nesillerinin devamını sağlayabilmek için doğal hayata salınmaları yönünde karar alındığını söyledi. Göksu, karlı günlerde beslenme sıkıntısı çeken geyiklerin neslini sürdürebilmeleri için doğal hayata bırakılmaları yönünde karar alındığını belirterek ‘‘Ancak teşhir amaçlı özel hayvanat bahçesi bulunan kişi ya da kuruluşlara tanesi 300-350 milyon liradan satışını da yapabiliriz’’ diye konuştu.

Doğaseverler ise geyiklerin satışına tepki gösterdi. Av üretme istasyonlarının işlevinin bu hayvanların korunup çoğaltılması olduğuna dikkat çektiler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!