Satanist kıza PKK'lı damat

Güncelleme Tarihi:

Satanist kıza PKKlı damat
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2007 00:00

8 yıl önce 'şeytana kurban vermek için' cinayet işleyen Zinnur Dinçer, cezaevinde PKK hükümlüsü Barış’la evlendi.

Haberin Devamı

Sekiz yıl önce satanist arkadaşları Engin Arslan ve Ömer Çelik’le birlikte Şehriban Coşkunfırat’ı “şeytana kurban vermek için” boğduktan sonra defalarca bıçaklayarak öldüren Zinnur Gülşah Dinçer, cezaevinde evlendi.

Sapkın düşünce uğruna bir cana kıyan ve 36 yıl hapse mahkum olan Zinnur Dinçer, cezaevindeyken önce “Satanist” düşüncelerinden vazgeçip, “tövbekar” oldu. Cezaevinde el sanatlarına ilgi duyan Dinçer, 2 yıl önce de gitar öğrenmeye başlamıştı. İstanbul’dan Kırklareli’ne, oradan da Kastamonu’ya nakledilen Dinçer, “ikinci hayatım” dediği süreci yaşarken beklenmedik bir mektup aldı.

Mektup Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde yatan Barış Işık adlı bir mahkumdan geliyordu. Duygu yüklü ifadelerle kaleme alınmış bu mektup, Dinçer’in gönlüne işledi. Barış Işık, PKK’ya üye olmak ve örgüt adına silahlı eyleme katılmaktan hüküm giymiş bir “terörist”ti.

Haberin Devamı

BAKANLIKTAN İZİN İSTEDİ

Işık’ın kimliğinin Dinçer için hiçbir önemi yoktu. Zira o henüz yüzünü görmediği bu adamın mektuba işlediği duygularına vurulmuştu. Cevap yazmakta uzun süre tereddüt etse de içindeki arzuya karşı koyamadı. Mektubunda Işık’a tek bir soru sordu: “Beni nerden tanıyorsun?” Işık da Dinçer’i yargılama sürecinde TV ve gazetedik görüntülerinden tanıdığını söylemişti.

Mektuplaşmalar devam ettikçe aradaki ilişkinin adı da konuldu. Birbirlerine resimlerini yollayan bu iki mahkum artık sırılsıklam aşık olmuştu. Zinnur Dinçer, hemen Adalet Bakanlığı’na başvurarak naklini Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ne istedi. Nakil talebinde bulunurken Işık’la olan duygusal yakınlığından bahsetmekten de geri durmadı.

Adalet Bakanlığı, nakil talebini onayladı. Ve Dinçer, sanki özgürlüğe gider gibi Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ne gitti. İkinci kez Adalet Bakanlığı’na başvurarak, Işık’la evlenmek istediğini söyledi. Bakanlık Dinçer’in bu isteğini de onayladı. Hapishanede evlenen çiftlere yasaya göre haftada bir kapalı görüş, ayda bir de açık görüş imkanı tanınıyordu.

Dinçer ile Işık, nikah masasına oturdu. Dinçer’in şahidi Cezaevi 1. müdürü Ayhan Dilber, Işık’ın şahidi ise 2. Müdür Yaşar Duru Yıldıran oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!