Satanist cinayet davası yeniden başladı

Güncelleme Tarihi:

Satanist cinayet davası yeniden başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2010 16:02

İstanbul Ortaköy’de, arkadaşları Şehriban Coşkunfırat’ı ’şeytana kurban etmek’ amacıyla öldüren Engin Arslan, Ömer Çelik ve Zinnur Gülşah Dinçer’in haklarındaki müebbet hapis cezası kararı gerekçesiz yazılması nedeniyle Yargıtay tarafından bozuldu. Bunun üzerine dava yeniden görülmeye başlandı.

11 yıl önce İstanbul Ortaköy’de Şehriban Coşkunfırat’ı şeytana kurban etmek amacıyla öldüren Engin Arslan, Ömer Çelik ve Zinnur Gülşah Dinçer’in yargılanmasına 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı. Davaya tutuklu sanıklar Engin Arslan ve Ömer Çelik katıldı.
Duruşmaya yazdığı dilekçeleriyle ve Türk Ceza Kanunu (TCK) kitaplarıyla gelen Engin Arslan “Olay yeri ve saatini bilmeyen bir mahkeme heyetinin tarafsızlığına inanmıyorum. Bu nedenle Başkan Salih Öztürk’ü reddediyorum“dedi. Şubat 2008’de yazılan tutanağın gerçeğe aykırı olduğunu belirten Engin Arslan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne de başvurduğunu söyledi. Engin Arslan’ın duruşmadaki öfkeli tavrı ve bağırarak savunma yapması üzerine Cumhuriyet Savcısı Orhan Erbay “Burada ölen kızın babasının bağıracağı yerde sen bağırıyorsun“ sözü üzerine Engin Arslan“O zaman beni asın" dedi. Mahkeme Heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!