Şartlar oluştuğunda başbakanlığa hazırım

Güncelleme Tarihi:

Şartlar oluştuğunda başbakanlığa hazırım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2002 01:39

MHP Lideri Devlet Bahçeli, şartlar olgunlaştığında başbakanlığı almaya hazır olduğunu söyledi. Şu anda bir başbakan olduğunu söyleyen Bahçeli, ‘‘Şartları zorlamayız. Bir ihtiras yoktur’’ dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘şartlar oluştuğunda’ başbakanlığa hazır olduğunu söyledi. ‘‘Şartlar hazır mı?’’ sorusuna Bahçeli, ‘‘Biraz bekleyin’’ dedi.

MHP'nin MYK üyeleri, milletvekilleri ve il başkanlarının katıldığı Kızılcahamam toplantısının açılışında konuşan Bahçeli, Avrupa Birliği yönetimini ‘terörizm konusunda iki yüzlü ve gayri ciddi yaklaşımda bulunmakla’ suçladı.

HİZMETE DAİMA VARIZ

Bahçeli,
konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli, ‘‘Başbakanlığa hazır olduğunuza ilişkin haberler çıktı. Hazır mısınız?’’ sorusuna, ‘‘Biz her zaman bunu ifade ediyoruz. Şartları zorlayarak değil, olgunlaşmış şartlar üzerinde ülkeye her zaman hizmete hazırız. Dolayısıyla, başbakanlığa da hazırız’’ yanıtını verdi. ‘‘Bu şartlar şu anda oluştu mu?’’ sorusuna ‘‘Hayır efendim’’ diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘‘Şu anda zaten bir başbakanımız varken biz başbakan olalım demiyoruz. Basınımız olayları tersinden okuyabiliyor tabii. Biz siyasi partiyiz. Olgunlaşmış şartlar üzerinde hizmet doğduğunda ben varım diyebilmeli. Siyasi parti olacaksınız, ülke sorumluluğuna talip olacaksınız, şartlar olgunlaştığı bir dönemde de ‘Ben başbakanlık yapamam' diyeceksiniz. Böyle saçmalık olur mu?’’

ÖNCE ÜLKE, SONRA PARTİ

Şartların olgunlaşıp olgunlaşmadığı yolundaki ısrarlı sorular üzerine Bahçeli şunları söyledi:

‘‘Şu an ülkede uyumlu ve kararlı bir 57'nci hükümet var. Bu hükümet ekonomik krizi aşmada büyük bir görev üstlendi. Önce ülkem, sonra partim diyen bir siyasi parti, krizin aşılması sırasında siyasi istikrarsızlığı da düşünmez. Bunun için, şartların olgunlaşması kavramı çok geniş bir kavramdır. Orada bir hırs ve ihtiras yoktur.’’

‘‘Koalisyon protokolünde değişiklik yapılacak mı?’’
sorusuna, Bahçeli, ‘‘Ortada öyle birşey yok’’ karşılığını verdi. Hükümetin Mayıs 2004’e kadar kalan sürede Türkiye'nin yeniden yapılandırılması görevini yerine getirebileceğini vurgulayan Bahçeli, ‘‘Türkiye'yi istikrarsızlığa götürecek arayışlar yerine, 21. Yüzyıl'a hazırlayan daha olumlu yaklaşımlarda yarar olduğunu’’ kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!