Sarkozy, Merkel’e böyle iltifat etmiş! Koketsin!

Güncelleme Tarihi:

Sarkozy, Merkel’e böyle iltifat etmiş Koketsin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2013 00:00

Fransa’da yeni piyasaya çıkan bir kitaba göre eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, 2011’deki G20 zirvesinde Almanya Başbakanı Angela Merkel ile girdiği samimi bir sohbette muhatabına “koket” diye iltifat etti, “Ah, Angela’nın dekoltesi” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA Başbakanı Angela Merkel ile Fransa’nın eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin bir dönem samimiyeti abartıp tercümanlarının yüzünü kızartan ifadeler kullandığı bildirildi. Sarkozy’e yakın isimlerden olan eski Tarım Bakanı Bruno Le Maire’in “Jour de Pouvoir” (İktidar Günleri) adlı kitabında aktardığına göre 2011 yılında, G20 zirvesindeki ikili görüşmede Sarkozy, Merkel’e “güzellik tavsiyeleri” verdi. Le Maire’nin aynen aktardığı diyalog şöyle:

/images/100/0x0/55eb050ff018fbb8f8a5bd4c

Merkel: Sen makyaj mı yaptırıyorsun Nicolas?

Sarkozy: Her zaman Angela, her zaman. Makyaj yaptırmazsak televizyonda kötü görünüyoruz.

Merkel: Ben makyaj yaptırmayı sevmiyorum.

Haberin Devamı

Sarkozy: Yanılıyorsun Angela. Emin ol, makyajlı çok daha iyi görünüyoruz.

Merkel: O zaman iyi bir makyöz tutmak lazım.

Sarkozy: Benim özel makyözüm var. Çok iyi, gerçekten harika bir makyöz.

Merkel: Aynı şey kuaför için de geçerli Nicolas. Yıllarca benim saçımla dalga geçtiler. Bir gün Berlin’in en iyi kuaförüne gittim. Artık kimse dalga geçmiyor.

Sarkozy: Angela saçların çok iyi yapılmış. Konuşmalar normal, çünkü sen koketsin.

Merkel: Koket mi?

Sarkozy: Evet koket! Senin göğüs dekoltesi hikayenin dikkatimden kaçtığını mı sanıyorsun? Ah, Angela’nın dekoltesi... Fransa’da herkes bundan söz etti.

Ne demek

Fransızca “coquette” kelimesinden gelen ifade, yerine göre şuh, alımlı, çekici kadınlar için kullanılıyor. Ancak bazen “yosma” gibi hakaret amaçlı da telaffuz edilebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!