Sarkozy çifti parti keyfinden vazgeçiyor

Güncelleme Tarihi:

Sarkozy çifti parti keyfinden vazgeçiyor
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 23, 2010 19:11

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, kemerleri sıkma politikası çerçevesinde, 14 Temmuzda vereceği ulusal gün kutlama partisini iptal edecek.

Haberin Devamı

FRANSA'NIN GELENEKSEL BAÄžIMSIZ BAYRAMI KUTLAMALARI- FOTO GALERÄ°

 

Fransız basını Elysee Sarayı kaynaklarına dayanarak verdiÄŸi haberlerde,Âtasarruf önlemleri kapsamında, vatandaÅŸlara örnek olmak amacıyla bu yıl sarayda verilmesi beklenen ihtiÅŸamlı partinin iptal edileceÄŸini duyurdu.

 

Saraydaki ulusal gün kutlamalarına siyasetçiler, bürokratlar, sanatçılar,Âbilim adamları, gazeteciler ve kanaat önderleri baÅŸta olmak üzere toplumun çeÅŸitli kesimlerinden binin üzerinde davetli katılıyor. Sarayın dev bahçesinde yapılan, zengin yemek ve içki ikramıyla bilinen büyük parti, kamuoyunun her zaman yoÄŸun ilgisini çekiyor.

 

Haberin Devamı

Küresel mali krizle birlikte Fransa'da, geçen yıl bütçe açığı 138 milyar euroya çıkmıştı. Bu rakam, 2008 yılındaki bütçe açığıyla kıyaslandığında 81,7 milyar euro artış göstermişti.

 

Hükümet, bütçe açığının düşürülmesi için ilk etapta kamudaki 24 bin 500 civarındaki kadroyu kaldırmayı düşünüyor. Fransa, kamu borçlarını düşürmek için devlete ait 1700 taşınmazı da satışa çıkartmayı kararlaÅŸtırmıştı.  Â

      Â

Fransa'da, 2010 yılında sosyal güvenlik sistemindeki açığın da 26,8 milyar euro civarında olması bekleniyor.

 

BANKACILIK VERGÄ°SÄ° TEPKÄ°SÄ°

Fransa Bankacılık Federasyonu, Fransa, Almanya ve İngiltere'nin uygulamaya koymak istediği banka vergisinin Avrupa ekonomisinin toparlanmasını engelleyeceği görüşünde.

 

Fransız gazetesi Le Monde'da yer alan habere göre, Federasyondan yapılan açıklamada, Fransa, Almanya ve Ä°ngiltere'nin gelecekteki kurtarmaların maliyetlerini karşılamak için bankalara yeni bir vergi uygulama planlarının,ÂAvrupa ekonomisi ve özellikle Fransa için kötü bir haber olduÄŸu ifade edildi.ÂPlanın bankaların kredi verme kapasitesine ve hala kırılgan olan ekonomik toparlanmaya zarar vereceÄŸi kaydedildi.

 

Haberin Devamı

Fransa Maliye Bakanı Christine Lagarde ise Wall Street Journal'a yaptığı açıklamada, Fransa, Almanya ve İngiltere'nin hafta sonu Toronto'da yapılacak G20 zirvesinde, finansal kuruluşların gelecekteki krizlerin maliyetlerine katkı yapmaları için bir banka vergisi uygulamaya konulması yönünde diğer üyeleri ikna etmeye çalışacaklarını bildirdi.

 

Lagarde, bu verginin uygulamaya konulması ile sadece Fransa'nın yılda 1 milyar euro gelir elde edeceğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!