Şark'ı Söylüyoruz konserleri başladı

Güncelleme Tarihi:

Şarkı Söylüyoruz konserleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sezen Aksu-Nilüfer konserini Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve eşi Nazmiye Demirel, Başbakan Mesut Yılmaz, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak ve eşi Ayşe Sazak ile Doğan Medya Grubu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yalçındağ ve eşi Arzuhan Yalçındağ protokolden izledi.

Güneydoğu Anadolu'da eğitim seferberliği için Milliyet Gazetesi ile Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı öncülüğünde düzenlenen ‘‘Şark'ı Söylüyoruz’’ konserlerinin ilkinde Sezen Aksu ve Nilüfer sahneye çıktı. Önceki gece Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen konseri Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Başbakan Mesut Yılmaz da izledi.

Saat 21.00'de başlayan konserde iki sanatçı birlikte sahne aldı. Sezen Aksu ile Nilüfer, muhteşem konserlerine ‘‘Geceler’’ şarkısıyla başladı. Nilüfer'in sevdirdiği bu şarkının ardından sıra Sezen Aksu'nun ‘‘Kaybolan Yıllar’’ şarkısına geldi. Daha sonra Sezen Aksu, tek başına sahne aldı. Sanatçının hit parçalarını seslendirmesinden sonra bu kez de Nilüfer tek başına sahneye çıktı. Bu arada ABD'nin Afganistan ve Sudan'a hava saldırısı düzenlediği haberi üzerine saat 22.00'de Başbakan Mesut Yılmaz izin isteyerek Açıkhava Tiyatrosu'ndan ayrıldı. Cumhurbaşkanı Demirel de saat 22.40'da konsere ara verildiği sırada ayrıldı.

Bütün koltukların ve merdivenlerin hınca hınç dolu olduğu konser büyük ilgi görürken, çok sayıda seyirci de konsere giremeyerek kapıda kaldı. Biletlerin 6, 4 ve 2 milyon liradan satıldığı konserde, güvenliğini sağlayan ‘‘poli group’’ adlı özel şirketin görevlileriyle gazeteciler arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Tartışmaların büyümesi üzerine, gazeteciler toplu olarak konseri terk etti.

Cumhurbaşkanı Demirel eşi Nazmiye Demirel ile konsere gelirken, izleyenler arasında Devlet Bakanı Cavit Kavak, İstanbul Valisi Erol Çakır, İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir, Doğan Medya Grubu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yalçındağ, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak ve eşi Ayşe Sazak da yer aldı.

DİĞER KONSERLER

‘‘Şark'ı Söylüyoruz’’ konserleri kapsamında Zülfü Livaneli, Şükriye Tutkun ve Sabahat Akkiraz yarın, MFÖ ve Candan Erçetin 25 Ağustos Salı, Erkin Koray, Sertab Erener ve Bulutsuzluk Özlemi 26 Ağustos Çarşamba, Ajda Pekkan, Aşkın Nur Yengi ve Mirkelam 27 Ağustos Perşembe ve Tarkan da 29 Ağustos Cumartesi gecesi dinleyiciyle buluşacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!