Sarıyer'de yunus ölümleri

Güncelleme Tarihi:

Sarıyerde yunus ölümleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2011 12:06

Sarıyer’de, sabah sporunu yapan vatandaşlar, 500 metre arayla iki yunus ölüsü buldu. Büyükdere Caddesi, Kireçburnu mevkiinde bulunan yunuslardan birinin çamaşır ipiyle bağlandığı diğerinin de gözlerinin oyulduğu görüldü.

Haberin Devamı

Bazı kişiler yunusların işkence edilerek öldürüldüğünü sandıklarını söyledi. Bir kişi "Çamaşır ipiyle kayalara bağlanan yunus adeta işkence yapılarak öldürülmüş. Bunu yapanların insan olmasından şüphe duyuyoruz. Elleri kırılsın. İnsan dostu olan yunuslara bu işkenceyi yapanların yakalanarak adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz" dedi. Başka bir vatandaş da Sahil Güvenlik’e 300 metre mesafede bir yunus ölüsü daha gördüğünü belirterek, "Zıpkınla vurulduğunu düşünüyorum. Gözleri oyulmuş" diye konuştu.

Bu vahşeti yapanları nereye şikayet edeceklerini bilemediklerini söyleyen bir grup hayvansever, "Yetkililerin bu durumu inceleyerek gerekli soruşturmayı yapmasını bekliyoruz. Yapanların yakalanarak gerekli cezanın verilmesini istiyoruz" dedi. Basın mensuplarından bu konuda yardım isteyen vatandaşlar, "Bu olayın peşini bırakmayın. Hayvanseverler bu duruma çok büyük tepki gösterecek" diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!