Sarısülük davasında mahkemeye ilginç yazı

Güncelleme Tarihi:

Sarısülük davasında mahkemeye ilginç yazı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2015 11:37

GEZİ olayları sırasında polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük davasıyla ile ilgili olarak, Yargıtay’ın verdiği usulden bozma kararından sonra yapılacak yeni yargılamanın tarihi belli oldu. Mahkeme duruşma tarihi olarak 7 Eylül’ü belirlerken, Jandarma’ya da bir yazı yazarak mahkeme salonun içinde ve önünde güvenlik önlemi için “yeterli sayıda askeri kuvvetin” hazır edilmesini istedi.

Haberin Devamı

Ethem Sarısülük, 1 Haziran 2013 tarihinde Gezi olaylarına destek amacıyla Ankara’da yapılan protesto sırasında kafasına isabet eden kurşunla hayatını kaybetti. Sarısülük’ü vuran polis memuru Ahmet Şahbaz hakkında Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

YARGITAY USULDEN BOZDU

Mahkeme yaptığı yargılama sonucunda Şahbaz’a “olası kastla adam öldürme” suçundan 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası verdi. Kararın temyiz edilmesi üzerine dava dosyası Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin gündemine gitti. Daire de verilen kararı usulden bozarak, dosyayı yerel mahkemeye gönderdi.

DURUŞMA TARİHİ BELİRLENDİ

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay’ın bozma kararından sonra yapacağı yargılama için yeni duruşma tarihi belirledi. Mahkeme, Yargıtay’ın bozma kararından sonra davanın ilk duruşmasını 7 Eylül’de yapılmasına karar verdi.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALIN

Mahkeme duruşmanın yapılacağı 7 Eylül tarihinde gerekli güvenlik önleminin alınması için İl Jandarma Komutanlığına bir yazı yazarak, şunları belirtti: “Sanığın polis olması sebebiyle, davanın güvenilir bir şekilde sürdürülmesi amacıyla duruşma salonun içinde ve salon kapısının önündeki bölümde güvenliği tesis etmek üzere yeterli sayıda askeri kuvvetin hazır edilmesi gerekmektedir. Duruşmada sanığın bizzat hazır bulunması ihtar edilmiş olup 26 Mayıs 2014 tarihli duruşmada çıkan olaylar da göz önünde bulundurularak, alınacak güvenlik tedbirlerinin sanığın da duruşmada hazır bulunacağı hususu göz önüne alınarak planlanması rica olunur” denildi.

AİLESİNE DE HABER VERİN

Mahkeme ilginç bir uygulama da imza atarak Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü’ne de bir yazı yazarak, sanık Ahmet Şahbaz’ın yakınlarının duruşma tarihi hakkında “haberdar” edilmesini de istedi. Sarısülük ailesinin avukatlarından Eylem Hakverdi, “ Mahkemenin sanığın ailesine haber verilmesi için Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü’ne yazı yazması dikkat çekicidir. İl Emniyet Müdürlüğü daha önce de sanığın ailesi için yardım kampanyası düzenlemişti. Mahkeme, yazdığı bu yazıyla da, İl Emniyet Müdürlüğünü Şahbaz’ın evi gibi gördüğünü ortaya koymuştur. Ethem’in ailesine aile hukuk mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!