Sarıgül'den CHP'lilere suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Sarıgülden CHPlilere suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2010 16:04

TÜRKİYE Değişim Hareketi (TDH) Lideri ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) istifa eden Genel Başkanı Deniz Baykal’a suikast iddiasına adını karıştırdıkları iddiasıyla, CHP Genel Sekreteri Önder Sav ve Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Mustafa Sarıgül’ün avukatı Murat Hazinedar, saat 14.00’de Şişli Adliyesi’ne gelerek Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu dilekçesini verdi. Önder Sav ve Yılmaz Ateş hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıklayan Murat Hazinedar, Mustafa Sarıgül hakkındaki iddiaların Deniz Baykal’a ait olduğu iddia edilen kasetten sonra, gündemi değiştirmek için yapıldığını söyledi.

AMAÇ GÜNDEMİ DEĞİŞTİRMEK

Basın mensuplarına suç duyurusu dilekçesini okuyan Murat Hazinedar şunları söyledi:
"8 Mayıs 2010’da CHP Genel Sekreteri Önder Sav tarafından ve daha sonra Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş tarafından adı meçhul bir kişi tarafından elektronik posta ile yapılan bir ihbara atfen, hiçbir ciddi delile dayanmadan 1 gün önce ortaya çıkan maalesef rezaletin yarattığı gündemi değiştirmek için TDH Lideri Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül hakkında iftiralarda bulunmuşlardır. Büyük bir tepki ile karşılanan iftiralarla ilgili gerekli cevaplar Mustafa Sarıgül tarafından verilmiştir. Yasal müracaatımızı da Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptık. Bu noktadan sonra soruşturmanın ve yasal sürecin takipçisi olacağız. Ancak, dokunulmazlık zırhı ile fikirlerini söyleme hakkını kötüye kullananlara karşı yapabileceğimiz yegane şey, gerek savcılığın gerekse emniyetimizin gereğini yapmasını beklemektir. Biz yargımıza da emniyet teşkilatımıza da sonuna kadar güveniyoruz."

SUİKAST MUSTAFA SARIGÜL’E BİR YARAR SAĞLAMAZ

Murat Hazinedar, suikast iddialarıyla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilen elektronik postanın tarihi ile eylemin gerçekleştirilmesi için yapıldığı iddia edilen görüşmenin tarihinden yıllar önce Mustafa Sarıgül'ün CHP'den ayrıldığını belirterek, yeni bir siyasi hareketin önderi olan Sarıgül'ün bir suikast gerçekleşmesi halinde herhangi bir yarar elde etmeyeceğini söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!