Sarıgül seçim startını verdi

Güncelleme Tarihi:

Sarıgül seçim startını verdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2013 14:45

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP İstanbul İl Başkanlığı ziyareti sonrası seçim startını verdi. Çarşamba günü Esenler ve Bağcılar'da olacaklarını söyleyen Sarıgül, "İstanbul’umuz için yeni fikirlerin, yeni yüzlerin, yeni iktidarın zamanı gelmiştir" dedi. Sarıgül dershanelerle ilgili tartışmada ise hükümeti eleştirdi.

Haberin Devamı

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile görüşen Sarıgül, çıkışta dışarıda bekleyen kalabalığa seslendi.

SARIGÜL'E BÜYÜK İLGİ / FOTO GALERİ

CHP’nin el birliği ile çok çalışarak iktidara geleceğini söyleyen Sarıgül, “Bu meydandan umut bekleyen sizlere şunu ifade etmek istiyorum umutlarınızı o güzel bakışlarınızı dün boşa çıkarmadım yarın da boşa çıkarmayacağım. Huninin ucundaki ışığı görüyorum. Bu meydandaki heyecanı görüyorum. Bu meydandaki umudu görüyorum. Bu heyecan ve bu umutlu bakışlar bana diyor ki ‘bir daha il merkezine geldiğin zaman iktidar olarak geleceksin.’ Fırat’ın önüne set koyamadıkları gibi CHP’nin önüne de set koyamazlar. Bu meydanda bütün ulusun huzurunda haykırıyorum. CHP’nin bu yükselen sesini artık duymayan kimse kalmayacak” dedi.

SARIGÜL'DEN DERSHANELERLE İLGİLİ AÇIKLAMA


Haberin Devamı

“ÇARŞAMBA AKŞAMI ‘BİSMİLLAH’ DİYORUZ”

Çarşamba günü yerel seçim startını da vereceklerini söyleyen Sarıgül, “Çarşamba akşam ‘Bismillah’ diyoruz. Esenler ve Bağcılar’dan ‘Bismillah’ diyoruz. CHP’nin kadın kollarının, gençlik kollarının güçlü ruhunu çalışma azmini daha da ön plana çıkaracağız. Çalmadığımız kapı, sıkmadığımız el kalmayacak. Herkes ile el ele, kol kola omuz omuza olacağız. Buradan yükselen ses kimin sesi biliyor musunuz. Buradan yükselen ses benim sesim değil. Bu ses önce Allah’ımın, sonra bu ses Bülent Ecevitlerin sesi. Bu ses İsmet İnönü’lerin sesi. Bu meydandaki ses Mustafa Kemal Atatürklerin sesi” diye konuştu.

“TOZU DUMANA KATMAYA HAZIR MISINIZ”

CHP İl Başkanlığı önünü dolduran kalabalığa “Tozu dumana katmaya hazır mısınız” diye seslenen Sarıgül, “Burada umudun ışığını görüyorum. Analarımıza sesleniyorum. Yıllarca beşiklerimizi siz salladınız. Önce çocuklarımızın sonra torunlarımızın beşiklerini salladınız. İstanbul’u sallamaya hazır mısınız? Zamanı gelmiş fikirden daha güçlü bir olay yoktur. İstanbul’umuz için yeni fikirlerin, yeni yüzlerin, yeni iktidarın zamanı gelmiştir. Bunu hiç kimse durduramaz. CHP’miz önce İstanbul’da iktidar olmak için hazırlıklarını yapmaktadır. Bize ‘60 yıldır iktidar olmadınız’ diyorlar. 30 Mart gecesi saat 20.30’da kimin iktidar olduğunu göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

“CHP KÜLTÜRÜ, CHP GELENEĞİ HER ŞEYİN ÜZERİNDEDİR”

Medyada bazı yazarların kendisi hakkındaki sözlerinin üzüntü verici olduğunu ifade eden Sarıgül, “Sarıgül CHP Gençlik kollarının Türkiye Cumhuriyeti’ne armağanıdır. Türkiye tarihinde sosyal demokrasi tarihinde bir tek bu kardeşiniz siyasetin her kademesinde çalışa çalışa, koşa koşa, ne atama ne tayinle söke söke fırtına estire estire geliyoruz. CHP kültürü, CHP geleneği her şeyin üzerindedir. CHP’nin gönlü genel başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun gönlü herkes kucaklamaya açıktır. Şimdi gönlümüzdeki aslanı uyandırmanın zamanı geldi. Şimdi içimizdeki cevheri ortaya çıkarmanın zamanı geldi. Şimdi İstanbul’da iktidar için yola çıkmanın zamanı geldi” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

“ONLAR VURDUKÇA GÜÇLENİYORUZ”

Medyada kendisine karşı bir karalama kampanyasın başlatıldığının da altını çizen Sarıgül, “Bazı medya kuruluşları saldırmaya başladılar. Sarıgül’e vurma mevsimi açıldı. Onlar ne kadar vurursa biz o kadar güçleniyoruz” şeklinde konuştu.

“SANKİ YURTTAŞIMIZ DERSHANEYE PARA VERMEYE ÇOK MERAKLI”

Mustafa Sarıgül konuşmasında gündemdeki dershane tartışmasına da değindi.

Sarıgül, “Gündemde dershane var. Sanki yurttaşlarımız evlatlarını götürüp para ödemeye çok meraklı. Dershaneler eğitim yetersizliğinden var. Dershaneler ne zaman kalkar, bütün okullara laboratuvarlar yaparsan, öğretmenlerimizin ekonomik koşullarını iyileştirirsen. Okulda evlatlarımız yeteri kadar eğitim alsa, o çocuklar okuldan çıktıktan sonra bir de dershaneye neden gönderelim. Dershaneler büyük bir ihtiyaçtır. Dershaneler paran var mı, plan var mı diye sormuyorlar. Hayırsever vatandaşlarımız yardımda bulunuyor. Hizmetleri siyasi nedenlerden dolayı kesme mantığını doğru bulmuyorum.” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

YURTDIŞINDAKİ OKULLARDA ATATÜRK’ÜN RESMİ VAR

Sarıgül dershanelerle ilgili eleştirilerini, Dünyanın 114 ülkesinde okullar varsa, Türkiye’nin birçok noktasında dershaneler varsa, o dershanelerde örfümüz töremiz, geleneklerimiz inançlara saygı en güzel şekilde öğretilmekte. Ben dünyanın birçok yerinde okullara gittiğim zaman o okullarda Mustafa Kemal Atatürk’ün resmini, istiklal Marşını her zaman gördüm” sözleriyle sürdürdü.

HÜKÜMETE DUVAR VE BARZANİ ELEŞTİRİSİ

Sarıgül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Suriye sınırında Nusaybin ile Kamışlıyı birbirinden ayıran duvar inşaatı devam ediyor. Çin Seddi de yapıldı ama hiçbir işe yaramadı. Şu an turistler tarafından geziliyor. Berlin duvarı vardı, onu da demokrasi yıktı kaldırdı. Duvarları iktidarın gücüyle çekebilirsiniz, oradan rüzgarlar geçer, onları kesemezsiniz. Ankara’daki iktidara sesleniyorum. Seçim öncesi Kürt yurttaşlarımızı istismar edecek ayak oyunlarını bırak. Barzani yıllardır orada yaşıyor. 13 yıldır oradasın. Seçime 4 ay kala Barzani’yi kabul ediyorsun, yutmazlar.”

SARIGÜL SEVENLERİYLE BÖYLE COŞTU



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!