Sarıgül ön seçimde oy kullandı

Güncelleme Tarihi:

Sarıgül ön seçimde oy kullandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2015 17:11

CHP üyeleri, 7 Haziran 2015 seçimlerinde yarışacak milletvekilli adaylarını önseçimle belirlemek üzere sandık başına gitti.

Haberin Devamı

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ile İstanbul 2’nci Bölgeden Aday Adayı Mustafa Sarıgül ön seçimlerde oy kullanmak üzere Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne geldi. Oy kullanacak üyelerle selamlaşarak okul bahçesinde ilerleyen Mustafa Sarıgül, 1970’li yıllarda ‘Yarınlarda’ şarkısı ile ünlenen Ali Rıza Binboğa ile karşılaştı. Binboğa ile sohbet eden Sarıgül, basın mensuplarına dönerek "Benim bütün amacım Ali Rıza Binboğa’nın o güzel sözlerini gereğini yapmak, onun için sandığa gidiyorum" şeklinde konuştu.

SARIGÜL: ÖN SEÇİM DEMOKRASİDİR

Oy kullanma işleminin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sarıgül, "Oyumu ulusumun mutluluğu, sosyal demokrasinin geleceği için kullandım. Hayırlı olsun" dedi. Sarıgül, "CHP’nin ön seçime gittiği dönemler en güçlü çıktığı dönemlerdir. CHP, 1977 yılında Bülent Ecevit genel başkanlığında ön seçim uyguladı ve çok büyük başarılar elde etti. Ön seçim sokakların, mahallelerin sesinin parlamentoya yansımasıdır. Ön seçim barıştır, özgürlüktür, demokrasidir" ifadelerini kullandı.

Sarıgül, CHP’nin önseçim yapmasıyla ilgili olarak "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun demokrasi anlayışıdır, ön seçim partimize bir dinamizm getirecektir. Diğer partiler adaylarını atamayla tayinle tespit etmekteler" dedi. Sarıgül, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile oğlu Emir Sarıgül arasında yaşanan gerginliğin oy oranını etkileyip etkilemeyeceği ve olası bir CHP iktidarında Kemal Derviş’in Başbakan Yardımcılığı görevini üstlenmesine yönelik soruları yanıtsız bıraktı.

KARAYALÇIN: ÖN SEÇİM ÇOK GÜÇLÜ BİR SİYASİ ENERJİ YARATACAK

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın da İstanbul 2. Bölgede milletvekili adayı olmak için yarışan isimler için oy kullanmasının ardından basın mensuplarına açıklama yaptı. Ön seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulunan Karayalçın "Türkiye’nin 41 ilinden, CHP’liler demokrasi şöleni yaşamaktalar. Bugün CHP’liler çok güçlü bir siyasi enerji yaratacaklar ve bu bizi 7 Haziran seçimlerine kadar götürecek. Bu enerjinin CHP’yi İstanbul’da birinci parti, Türkiye genelinde de iktidar yapmasını içtenlikle diliyorum" şeklinde konuştu.

YARIŞ İSTANBUL 2. BÖLGEDE ÇETİN GEÇECEK

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesi, İstanbul 2. Bölge için yarışan aday adaylarının bröşürleri ile dolu. Okulun kapısından girerken başlayan tanıtım çalışmaları, sandığa kadar ilerliyor. CHP’li üyeler destekledikleri adayların broşür, kalem, tişört ve not defterlerini dağıtıyor. Davul ve zurna ekiplerinin şarkılar çaldığı okul bahçesinde, gönüllüler oy kullanmak üzere gelen CHP’li üyelere ikramlarda bulunuyor. 2. Bölge aday adaylığında 113 ismin yarıştığı listede, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün yanı sıra eski milletvekilleri Mehmet Sevigen, Şinasi Öktem, Çetin Soysal, İstanbul milletvekilleri Aykut Erdoğdu, Melda Onur, Haluk Eyidoğan ve PM üyesi Ercan Karakaş, İrtica ile Mücadele Eylem Planı davasında yargılanan emekli Albay Dursun Çiçek, gazeteci Çiğdem Anad gibi isimler yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!