Çetenin 'şikayetlerinizi geri çekin' tehdidine 7 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Çetenin şikayetlerinizi geri çekin tehdidine 7 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2019 13:59

İstanbul'da, Sarallar Grubu'na yönelik operasyonda tutuklanan 11 kişinin serbest kalmasının önünü açmak için şikayetçi kişileri bularak tehditle şikayetlerinden vazgeçirmeye çalışan çete üyesi 7 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz ay Sarallar Grubuna yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 17 kişiyi gözaltına alımıştı. Ümit ve Tufan S'nin yönettiği iddia edilen organize suç örgütünün adreslerinde yapılan aramalarda 7 tabanca, tüfek ve 623 mermi ele geçmişti. Esenler'de minibüsçülerden haraç aldıkları iddiasıyla başlatılan soruşturmada çetenin, yaralama, yağma, çek senet tahsilatı ve darpın da aralarında bulunduğu 24 eylemi belirlenmişti. Çetenin hedefi olan 26 mağdur belirlenirken, Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye çıkarılan 11 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, diğerleri serbest kalmıştı.



Çetenin İzmir'de ayrıldığı ortağından 1 milyon TL alacağı olan V.A'nın alacağından vazgeçmesi için kaçırılarak tehdit edildiği öne sürülmüştü. Ankara'da da L.K adlı işadamının 500 bin TL'ye satın aldığı işyerini, satın aldığı A.K'nın kayınbiraderi olan M.N'ye bedelsiz olarak vermesi için çetenin devreye girdiği ve işadamını darp ettikleri görüntüler ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, soruşturmanın devamında, çeteden şikayetçi olan mağdurların çeteyle bağlantılı kişilerce şikayetlerinden vazgeçmeleri için tehdit edildiklerini belirledi. Bir süre yürütülen teknik ve fiziki takibin ardından 7 kişinin ismi belirlendi. Organize Şube ekiplerinin düzenlediği operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. Tehditle mağdurları şikayetlerinden vazgeçirerek cezaevindeki çete üyelerinin tahliyelerinin önünü açmak isteyen 7 kişinin Emniyette sorguya alındığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!