Sapanca, Kocaeli'ye bağlanmak istiyor

Güncelleme Tarihi:

Sapanca, Kocaeliye bağlanmak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sapancalılar, siyasetçilerin ve devletin ilgisizliğine isyan ediyor. Belediye Başkanı Osman Nuri Erdoğan, Sakarya'da diğer belediyelere göre kendilerine üvey evlat gibi davranıldığını söyledi. Sapancalılar, Kocaeli'ye bağlanmak için referandum yapılmasını istiyor.

Sapanca Belediye Başkanı Osman Nuri Erdoğan, Sakaryalı siyasetçiler tarafından ihmal edildiklerini belirterek Kocaeli'ye bağlanmak istediklerini söyledi.

CHP'li Belediye Başkanı Osman Nuri Erdoğan, Sakarya'nın diğer ilçelerine yapılan yatırımlar dikkate alındığında kendilerine üvey evlat muamelesi yapıldığını iddia etti. Önemli altyapı yatırımlarında da devletten destek görmediklerini belirten Erdoğan, şunları söyledi:

‘‘Sapanca için hiçbirşey düşünülmüyor. Göl kıyısında 2 bin metreye kadar yapılaşmaya izin verilmemesine rağmen, bu yasağın olumsuz etkilerini giderecek hiçbir alternatif yatırım getirilmemiştir. Buradaki insanlar ne yapacak? Bütün bu dezavantajlara rağmen, 1 trilyon liraya inşa ettirilmekte olan Çevre Kolektörü'nün parasını Sapancalılar ödüyor. Devletin ödemesi gereken parayı neden bizim halkımız ödüyor? Artık halkımızın buna dayanacak gücü kalmadı. Sapanca halkı, Sakaryalı siyasetçilerin bu tavrından bıktı. Halkın yoğun baskısı var. Sakaryalı siyasetçilerin olumsuz tavrı nedeniyle Kocaeli'ye bağlanmak için referandum istiyoruz.’’

Referandum isteğine ANAP, DYP ve RP ilçe başkanları karşı çıkarken, CHP ve DSP ilçe başkanları ise destek verdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!