Şanlıurfa'da korkutan patlama

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfada korkutan patlama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2011 14:37

ŞANLIURFA’da, aşırı yüklenme nedeniyle direkteki elektrik trafosunda önce büyük bir grültüyle patlama meydana geldi, ardından yangın çıktı. Park halinde duran otomobile sıçrayan alevler, aracı küle çevirdi. Sokaktaki caminin camlarının kırılıp zarar görmesine yol açan patlama sırasında, öğle namazı kılan cemaat de panik yaşadı.

ŞANLIURFA'DA KORKUTAN PATLAMA

Olay, bugün öğle saatlerinde Tepe Mahallesi Şişli Sokak’ta meydana geldi. Kısa süre önce aşırı yüklenme nedeniyle patladığı için değiştirilen direk tipi elektrik trafosu, aşırı yüklenme sonucu büyük bir gürültüyle yine patladı. Mahallede korkuya yol açan patlama sonrası yanan trafodaki alevler, direğin hemen karşısındaki Abamor Camii önünde park halinde duran 63 PD 722 plakalı otomobile sıçradı. Otomobil bir anda alev topuna dönerken, patlama sırasında öğle namazı kılınan caminin camları kırıldı. Cami cemaati arasında da kısa süreli panik yaşanmasına yol açan olay sonrası, onlarca kişi durumu telefonla polis ve itfaiyeye bildirdi. Yoğun şekilde yapılan ihbarın ardından çok sayıda polis ve itfaiye ekibi olay yerine sevk edildi. Yüzlerce kişinin de meraklı gözlerle izlediği yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. Sahibi öğrenilemeyen otomobil kullanılamaz hale geldi. İtfaiyenin çalışması sırasında polis ekipleri de meraklı vatandaşları olay yerinde uzaklaştırmak için yoğun çaba sarf etti.

Mahallede paniğe yol açan patlamanın ardından bölgede elektrikler kesilirken, TEDAŞ görevlileri patlamanın aşırı yüklenmeden kaynaklı olabileceğini ifade etti. Daha önce de patlamanın yaşandığı trafonun değiştirildiğini söyleyen mahalle sakinleri ise yenilenen trafonun yetersiz olduğunu belirterek yetkililere tepki gösterdi. Mahalle sakinleri mevcut trafonun ihtiyaca cevap vermediğini ve güçlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, "Yıllardır aynı sorunu yaşıyoruz. Sık sık trafo patlıyor. Kışın enerji tüketimi fazla olduğu için yüklenme de yoğun oluyor. Sürekli bu sorunu yaşıyor ve yetkililerden yardım istiyoruz. İlk kez bu kadar korkutucu bir patlama oldu ve otomobil küle döndü. Bu trafonun değişmesi için birilerin ölmesi mi gerekiyor?" diyerek yetkililere tepki gösterdi.

Öte yandan patlama sırasında camide öğle namazı kıldıklarını söyleyen Bozan Düger, "Saf tutmuş öğle namazı kılıyorduk. Birden büyük bir gürültü ile patlama oldu. Caminin camları kırıldı ve caminin camlarının yanında bir otomobilin cayır cayır yandığını gördük. Bu sırada panik yaşadık ve selam verip dışarı çıktığımızda korkunç manzara ile karşılaştık. Neyse ki, itfaiye zamanında müdahale edip, olası faciayı önledi" dedi.

Yaşananların ardından kayganlaşan zemine toprak dökülürken, polis ve itfaiye ekipleri patlamaya ilişkin soruşturmasını sürdürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!