Şanlıurfa yerel seçim sonuçları hurriyet.com.tr seçim özel sayfasında olacak

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfa yerel seçim sonuçları hurriyet.com.tr seçim özel sayfasında olacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2019 17:26

Oy verme işleminin yurt genelinde sona ermesi ardından Şanlıurfa ve ilçelerinin seçim sonuçları için nefesler tutuldu. YSK (Yüksek Seçim Kurulu) kararına göre Şanlıurfa oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak belirlenmişti. Yayın yasağının kalkması ardından Şanlıurfa seçim sonuçları hurriyet.com.tr'nin seçim özel sayfasındaki yerini alacak.

Haberin Devamı

Yurt genelinde olduğu gibi Şanlıurfa'daki seçmenlerin de gözü kulağı seçim sonuçlarında. Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nin büyükşehirlerinden Şanlıurfa ve ilçelerinde yaşayan vatandaşlar, büyükşehir belediye başkanı, belediye başkanı, belediye meclis üyeliği ile muhtarlık ve ihtiyar heyeti için oy kullandı. 

YSK yayın yasağını kaldırana kadar sonuçlar verilemeyecek

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un propaganda serbestliği ve süresini düzenleyen 49. maddesi, propagandanın oy verme gününden önceki 10'uncu günün sabahında başlayacağını ve oy verme gününden önceki gün saat 18.00'de sona ereceğini öngörüyor.

Seçim günü saat 21.00'den sonra bütün yayınlar serbest olacak. YSK, oy verme işleminin tüm seçim çevrelerinde sona erdiğinin anlaşılması üzerine, Anayasa ve seçim yasalarının verdiği yetkiye dayanarak, yayın yasağını saat 21.00'den önce kaldırabilecek.

Haberin Devamı

Büyükşehirlerde, sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık, diğer illerde, sırasıyla belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.

Yayın yasağının kalkması ardından Sakarya seçim sonuçları açıklanmaya başlanacak. Samsun ve ilçelerinin anlık seçim sonuçları, partilerin oy dağılımı, il il seçim sonuçları, en doğru ve en kesin seçim sonuçları tüm detaylarıyla hurriyet.com.tr seçim özel sayfasından görüntülenebilecek.

SEÇİM SONUÇLARI, SEÇİM ÖZEL SAYFAMIZDA OLACAK

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!