Şanlıurfa’da dolu paniği

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfa’da dolu paniği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2010 14:49

ŞANLIURFA’da sabah saatlerinde etkili olan yağmurun ardından, öğleden sonra dolu şoku yaşandı. Aniden bastıran dolu çiftçileri korkuturken, fındık büyüklüğünde yağan doluya dışarıda yakalananlar saçak altlarına kaçıştı. Yaklaşık 10 dakika yağan dolunun bir okulun bahçesini göle çevirmesi sonucu öğrenciler dışarıda, öğretmenler ise okul binasında mahsur kaldı.

Şanlıurfa’da 13.30’da başlayan dolu yağışı yaklaşık 10 dakika sürdü. Şiddetli yağan dolu caddelerden sel olup aktı. Dolu bazı ağaçların yaprakları ve dallarını kırdı. Doluya dışarıda yakalanan vatandaşlar, saçak altlarına koşuşmaya başladı. Dolu yağışı nedeniyle araç trafiğinde aksamalar yaşanırken, yeniden etkili olan yağmurdan sonra hava normale döndü.

ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLER MAHSUR KALDI

Aniden bastıran dolu yağışı Süleymaniye Mahallesi'nde bulunan Mehmet Saçlı İlköğretim Okulunu etkiledi. Teneffüs sırasında bahçede oyun oynarken doluya yakalanan öğrenciler bahçede, öğretmenler ise okul binasında mahsur kaldı. Şiddetli yağış nedeniyle okul binasının önünün göle dönmesi sonucu sınıflarına giremeyen öğrenciler, dakikalarca ıslandı. Öğretmenler de merdiven başında öğrencilere seslenerek, kendilerini doludan korumalarını istedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!