Sanki uçak kazası 12 ölü 28 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Sanki uçak kazası 12 ölü 28 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bavul ticareti için Gürcistan'dan gelen turistleri taşıyan otobüs, Bolu Dağı'nda freni patlayınca uçuruma yuvarlandı. 200 metrelik uçurumda uçak düşmüş gibi çevreye yayılan ölü ve yaralılar güçlükle çıkarıldı.

BOLU Dağı'nda frenleri patlayan turist otobüsü, bir otomobile çarptıktan sonra 200 metrelik uçuruma yuvarlandı. İlk belirlemelere göre, 12 kişi öldü, 6'sı Türk toplam 28 kişi yaralandı. Uçak düşmüş gibi çevreye yayılan yaralılar ve ölenler, güçlükle uçurumdan çıkarıldı.

Kaza, dün saat 09.30'da Bolu Dağı'nın Darıyeri Hasanbey Mevkii'nde meydana geldi. Bavul ticareti için Gürcistan'dan 29 Haziran'da hareket eden Gürcistan uyruklu turistlerle, Sarp Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan 36 yaşındaki Chadriev Baradaisos yönetimindeki GEO ADC-133 plakalı otobüsün frenleri patladı. Otobüs, önünde giden 28 yaşındaki Sedat Ateş yönetimindeki 34 AF 064 plakalı otomobile arkadan çarptı. Bir süre önündeki otomobille sürüklendi. Otomobilin yol kenarındaki kanala ters dönerek kalması üzerine, otobüs bu kez bariyerleri aşıp, 200 metrelik uçuruma yuvarlandı.

Sabah daha uyku halinde olan yolcular, geniş bir alana savruldular. Otobüsün parçaları da çevreye dağılınca, uçak düşmüş gibi bir görüntü meydana geldi. Kazanın duyulması üzerine Bolu ve Düzce'deki hastaneler alarma geçirildi. Gürcistan Konsolosluğu'na bilgi veren yetkililer süratle kimlik belirleme çalışmalarına başladılar. Emniyet Müdürü Uğur Gür kurtarma çalışmalarını bizzat yönetti.

KURTARMADA GÜÇLÜK

Ağaçlara çarparak yuvarlanan otobüsün içinden çevreye dağılan yaralılar ve cesetlerin çıkarılması sırasında güç anlar yaşandı. Vatandaşlar, Bolu Komando Tugayı'ndan 50 kişilik askeri birlik gelene kadar cesetlerin çıkarılması için büyük gayret sarfettiler. Aşağıya doğru uzatılan halatlara tutunan vatandaşlar, sedyelere bağladıkları yaralı ve cesetleri yukarıya taşımayı başardılar. Bu çalışmalar sırasında Bolu Dağı trafiği büyük araçlara kapatıldı. Küçük araçlara, Darıyeri Hasanbey mevkiindeki tali yoldan geçişlerine izin verildi.

OTOMOBİLDE ÖLÜ YOK

Otobüsün sürüklediği otomobildeki Sedat Ateş, 27 yaşındaki Gönül, 19 yaşındaki Saniye, 11 yaşındaki Serdar, 8 yaşındaki Sercan ve 3 aylık Mert Ateş kazadan hafif yaralı kurtuldu.

İŞTE OTOBÜS YOLCULARI

Korkunç kazada hayatını kaybedenlerin cesetleri paramparça olduğu için kimlik belirleme çalışmaları güçlükle yapıldı. Kazanın ardından 11 kişinin cesetleri Düzce Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. İstanbul Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırılan 4 yaralıdan Lorisa adlı turist de kurtarılamayarak öldü. Kazada yaralanan otobüsün ikinci şoförü Anastasi Adis de Bolu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılar Düzce, Bolu, İstanbul ve Sakarya'daki hastanelerde tedavi altına alındılar. Düzce Cumhuriyet Savcısı Levent Sökal, otobüsten çıkan yolcu listesi üzerinden, kimlik belirleme çalışmasına başladı.

200 metrelik uçurumda can pazarı

Vatandaşlar ve Bolu Komando Tugayı'ndan gelen 50 kişilik askeri birlik uçuruma saçılan cesetlerin çıkarılması için yoğun çaba harcadı. Aşağıya uzatılan halatlara tutunan vatandaşlar, yaralı ve cesetleri sedyelere bağladılar. Sedyeler bu halatlarla yukarı çekildi. Uçuruma saçılan eşyalar da yukarı taşınmaya çalışıldı.

Bir aile de Afyon da yok oldu

AFYON'dan İzmir'e giden Hamit Aydemir yönetimindeki 45 PH 166 plakalı panelvan, dün saat 07.30'da karayolunun 22'nci kilometresinde yoldan çıktı. Yol kenarındaki 30 metrelik dereye yuvarlanan araç hurdaya dönerken, sürücü 43 yaşındaki Hamit Aydemir ile yanındaki 43 yaşındaki eşi Emine Aydemir ve 12 yaşındaki oğlu Güngör Aydemir öldüler. Vatandaşların yardımıyla dereden çıkarılan araçta sıkışan cesetler, uzun uğraşlar sonunda alındı. Cenazeler Afyon Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!