Sanki Aşk-ı Memnu dizisi

Güncelleme Tarihi:

Sanki Aşk-ı Memnu dizisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2010 00:00

Partisinin dünkü grup toplantısında konuşan Deniz Baykal, her hafta yeni bir senaryonun sunulduğunu belirtti.

Baykal, “Artık, Albay Dursun Çiçek reyting yapmıyor. Gelsin başka iddialar. Sanki Aşk-ı Memnu dizisi” dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “Balyoz Planı” iddialarıyla ilgili olarak Başbakan Tayyip Erdoğan’a, “Böyle bir plan varsa Genelkurmay Başkanı’nı görevden almak zorundasın. Böyle bir plan varsa ona nasıl tahammül edersin?” sözleriyle seslendi. Baykal, grup toplantısında özetle şunları söyledi:

Bir süreden beri Türkiye’de bir darbe tartışması yaşanıyor. Herkes bunu konuşuyor. Genelkurmay Başkanı bile “Hicap duyduğunu” vurgulayarak “darbe” kelimesini ağzına almak zorunda kaldı. Peki, “darbe”, ortada bir darbe girişimi olduğu için mi yoksa başka hesaplar nedeniyle mi gündeme geliyor? Ortada darbe siyaseti değil, darbe ticareti var. Artık itibarını kaybetmiş siyasiler “Acaba ‘darbe’ söylemiyle kendimize gelir miyiz” anlayışıyla hareket ediyorlar.

Artık, Albay Dursun Çiçek reyting yapmıyor. Gelsin başka iddialar. Senin derdin reyting mi işin özüyle mi uğraşmak. Başbakan Yardımcısına yönelik suikast iddiaları ortaya atıldı. Sanki Aşk-ı Memnu dizisi. Her hafta millete heyecan verici yeni bir senaryo sunalım; sanki “Çocuklar çalışın daha da yüksek heyecan ve gerilim yaşatın” deniyor. Her hafta yeni bir senaryo. Sistemli bir şekilde Türkiye’nin önüne bazı suçlamalar taşınıyor.

7 yıl önce yapılmış bir plan; 1. Ordu’dan bu süre içinde onlarca komutan geçmiş. O plan orada duruyor; artık şahsa bağlı değil, devletin resmi planı. Gerçekten böyle bir plan varsa, bu plan Genelkumay Başkanı’nın bilgisi dahilinde olmalıdır. Derhal Genelkurmay Başkanı’nı görevden almak zorundasın. Böyle bir plan varsa ona nasıl tahammül edersin? “Hayır almayacağım”, peki ne yapacaksın, “Yıpratacağım!” Sen neyi, kimi yıpratıyorsun?
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!