Saniyede 9 kare fotoğraf çekiyor

Güncelleme Tarihi:

Saniyede 9 kare fotoğraf çekiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2007 14:18

Nikon, saniyede 6 kare çekim hızı özelliğine sahip D300 ile saniyede 9 kare çekebilen D3 modellerini Türkiye pazarına sundu.

Haberin Devamı

Nikon, saniyede 6 kare çekim hızı özelliğine sahip Nikon D300 ile FX formattaki saniyede 9 kare çekebilen D3 modellerini Türkiye pazarına sundu.

Yeni modellerin tanıtım toplantısına Nikon’un Türkiye Distirübütörü olan Karfo Karacasulu Dış Tic. A.Ş. Ceo’su Kudret Karacasulu, Nikon Hindistan ve Ortadoğu Satış Müdürü Hiroaki Suzuki, Asya-Pasifik ve Ortadoğu Pazarlama ve Teknik Ofis Müdürü Daren Tan katıldı.

2007'DE YAKLAIŞ 90 MİLYON DİJİTAL KAMERA SATILDI

Toplantıda konuşan Hiroaki Suzuki, bu yıl Nikon’un 90. yılı olduğunu hatırlatarak, piyasaya iki yeni model sunduklarını ifade etti. 2007’nin bu zamana kadar olan süresince 4.6 milyar dolara ulaştıklarını bildiren Suzuki, yıl sonu için 8 milyar dolar ciro beklediklerini kaydetti. Suzuki, 2007’de yaklaşık 90 milyon adet dijital kamera satıldığını bu rakamın yıl sonuna kadar 93 milyon olmasının beklediğini belirterek, 2008’de ise satışın 100 milyonu geçmesini beklediklerini dile getirdi. Suzuki, ayrıca, bu yıl 40 milyon Nikon SLR satışı yapıldığını da söyledi.

Haberin Devamı

Yeni modellerin sunumunu yapan Daren Tan ise, yeni modeller için son 20 yılda kullanılan bütün teknolojileri bir araya getirerek, “expeed” adlı çok hızlı görüntü işleme teknolojisini ortaya çıkardıklarını belirtti. DX formattaki Nikon D300 modelinin 12.2 megapiksel resim çözünürlüğüne sahip olduğunu dile getiren Tan, modelin, saniyede 6 kare seri çekim hızına sahip olduğuna dikkat çekti. Tan, FX formattaki Nikon D3’ün ise foto muhabirler düşünülerek tasarlandığını ve saniyede 9 kare çekebilme özelliğine sahip olduğunu kaydetti.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!