Sanığın ürperten itirafı

Güncelleme Tarihi:

Sanığın ürperten itirafı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bayrampaşa Cezaevi'nde, Hasan Hüseyin Er'i itirafçı olduğu gerekçesiyle telle boğarak öldürdüğü öne sürülen Hasan Rüzgar, savcının olayı tek başına gerçekleştiremeyeceğini söylemesi üzerine, ‘‘Ben öldürme konusunda tecrübeliyim. Tatbikatını mahkeme salonunda yapmaya hazırım’’ dedi.

Yasadışı TKP/ML örgütünün para işlerine bakan Hasan Hüseyin Er'i koğuşta telle boğarak öldürdükleri iddia edilen, tutuklu sanıklar Hasan Rüzgar, Nurettin Kılıçaraslan, Abdullah Kalay, Nurettin Em ile Cafer Cangöz, Eyüp 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada hazır bulundu. Suç katıldığı ileri sürülen 11 kişi ise duruşmaya getirilmedi. Eyüp Cumhuriyet Savcısı, iddianamede, örgüt içi infazı örgüt üyesi Hasan Rüzgar'ın üstlendiğini, ancak bu suçu tek başına işlemiş olamayacağını belirterek, C-4 koğuşundaki diğer 15 kişinin de Er'in öldürülmesine iştirak ettiğini savundu. Savcının iddialarını komik bulduğunu belirten Rüzgar, ‘‘Savcının neden bu cinayeti tek başıma işleyemeyeceğimi savunduğunu bir türlü anlayamadım. Eğer mahkeme de böyle düşünüyorsa, burada öldürme tatbikatını gerçekleştirebilirim. Ben adam öldürmede deneyim sahibiyim. Bunu yine sergileyebilirim’’ dedi. Sanığın ifadesi karşısında hayrete düşen mahkeme başkanı, ‘‘Bu kadar kesin konuşan birine konu mankeni bulamam. Hiç kimse üzerinde cinayet tatbikatı yaptırmaz’’ karşılığını verdi.

TCK'nın 448'ci maddesi uyarınca 24 yıla kadar hapisi istenen TKP/ML örgütü üyesi 16 kişinin, poliste yaptığı itiraflarla pek çok kişinin yakalanmasına neden olduğu ve örgütün parasını çaldığı iddiasıyla Hasan Hüseyin Er'i öldürdükleri öne sürüldü. Sanıklar cinayetten sonra gardiyanları çağırarak, ‘‘Çöpümüz var. Alır mısınız’’ diyerek cesedi koğuş kapısına bırakmışlardı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!