Sandıklar birleşsin seçmen taşınsın

Güncelleme Tarihi:

Sandıklar birleşsin seçmen taşınsın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2017 00:47

İKTİDAR Partisi, özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde terör örgütü PKK’nın baskısını gerekçe göstererek, referandumda sandıkların birleştirilmesi ve seçmenlerin ‘merkeze taşınması’ önerisini, YSK’ya götürme kararı aldı.

Haberin Devamı

AK Parti, 1 Kasım’da da aynı talepte bulunmuş, YSK bunu reddetmişti. Sandık güvenliği konusunda yapılan toplantılarda, bu konu görüşülürken bazı parti kurmayları, aynı öneriyi 1 Kasım genel seçimlerinde de gündeme getirdiklerini ve Yüksek Seçim Kurulu’nun kabul etmediğini anımsattılar.

Bu önerinin illerde il seçim kurullarına yapıldığı ve kararın her il için ayrı verildiği belirtildi. Bu riskin görüldüğü illerin il seçim kurullarına itirazlar yapılmaya başlandı. Ancak bazı illerden ret yanıtı verildiği öğrenildi.

SUR'DAKİ 45 SANDIK TAŞINDI
DİYARBAKIR merkez Sur ilçesinde halen sokağa çıkma yasağının sürdüğü mahallelerde kayıtlı seçmenlerin 16 Nisan referandumunda oy kullanmaları için sandıklar, başka mahallelere nakledildi. İlçe Seçim Kurulu’nun aldığı kararla sokağa çıkma yasağı olmayan mahallelere nakledilen 45 sandıkta yaklaşık 12 bin seçmen oy kullanacak.     

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!